Mezopotamya Su Forumu - 1. bölüm | Çepeçevre Yaşam

Çepeçevre Yaşam'da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Süleymaniye kentinde gerçekleştirilen 1. Mezopotamya Su Forumu'nun ilk bölümü yer alıyor.

19 Nisan 2019 18:58
Paylaş

Çepeçevre Yaşam'ın bu bölümünde 6-8 Nisan 2019 tarihleri arasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Slemanî (Süleymaniye) kentinde gerçekleştirilen 1. Mezopotamya Su Forumunun ilk kısmı yer alıyor. "Yaşam için su, barış için su!" ana fikri etrafında gerçekleştirilen foruma 15 farklı ülkeden 150'den fazla kişi katıldı.

Dicle'yi Yaşatma Kampanyası ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin de dahil olduğu bir çok sivil toplum örgütü tarafından iki yıllık bir hazırlığın ardından Süleymaniye Üniversitesinde gerçekleştirilen MSF'de çok sayıda sunum ve atölyeler düzenlendi. Fotoğraf sergisi, müzikli bildiriler gibi renkli etkinliklerin de yer aldığı MSF'de yapılan sunumlar ve konuşmalarda devletlerin yıkıcı ve sömürücü su politikaları ortaya konulurken, sular üzerindeki antidemokratik karar mekanizmaları eleştirildi.

Özer Akdemir'in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam, Mezopotamya Su Forumu'ndan görüntülerin yer aldığı ilk bölümü ile Evrensel WebTV'de. (Evrensel WebTV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Karmez'den parasını alamayan işçi 20 gündür fabrika önünde bekliyor

SONRAKİ HABER

Hakkari'de kurtların saldırısı sonucu 83 keçi ve koyun öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...