17 Nisan 2019 12:28

Ekvador'da, Assange’ı teslim etme kararı protestolara neden oldu

Julian Assange’nin Ekvador hükümeti tarafından İngiliz polisine teslim edilmesi Ekvador’un başkenti Quito’da protesto edildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’nin Ekvador hükümeti tarafından İngiliz polisine teslim edilmesi Ekvador’un başkenti Quito’da protesto edildi. Polis, Başkanlık Sarayı yakınında eylem yapan kitleye saldırınca arbede yaşandı. Aralarında gazeteci ve fotoğrafçıların da bulunduğu birçok kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

"MORENO, ABD POLİTİKALARINA TESLİM OLDU"

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, Assange’ı teslim etme kararı nedeniyle ülkesinde büyük tepki görüyor. Muhalefetteki sol parti Halk Birliği de yazılı açıklama yaparak, Moreno’yu ABD politikalarına teslim olmakla suçladı. Açıklamada, “Aktivist Julian Assange’ın sığınma hakkının Lenin Morena hükümeti tarafından iptal edilmesi ABD politikalarına, jeopolitik plan ve çıkarlarına tam bir teslimiyetin ifadesidir. Temmuz 2018’de ülkemize resmi ziyarette bulunarak Devlet Başkanı Lenin Moreno’dan Julian Assange’ın ilticasının iptal edilmesini isteyen bizzat ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’di” denildi.

KARAR İNSAN HAKLARINA DARBE

Julian Assange’ın WikiLeaks aracılığıyla ABD’nin Irak ve Afganistan’daki kalıcı gaddarlık ve ihlallerini teşhir eden bir aktivist olduğunun belirtildiği açıklamada, sığınma hakkının elinden alınmasının insan haklarına ve ifade özgürlüğüne yönelik bir darbe olduğuna dikkat çekildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kıdem tazminatının gasbına karşı Ankara’da ortak 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

"1 Mayıs’ta iktidara ve patronlara ciddi bir yanıt vermeliyiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...