07 Nisan 2019 09:18
Son Güncellenme Tarihi: 07 Nisan 2019 16:59

Ankara Üniversitesi profesörü cinsel saldırı suçundan tutuklandı

Ankara Üniversitesinde öğretim üyesi H.B., kendisine ait özel klinikte hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde öğretim üyesi H.B., kendisine ait özel klinikte hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklandı. Twitter'da fakülteyle ilgili çok sayıda taciz iddiası da gündeme geldi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde öğretim üyesi olan profesör H.B., 3 Nisan'da kendisine ait özel kliniğe gitti. Bu sırada klinikte 23 yaşındaki veteriner hekim Ç.B. nöbetçi hekim olarak bulunuyordu. İddiaya göre Ç.B.’den kendisine yemek hazırlamasını isteyen H.B. daha sonra mutfağa gelip alkol almayı önerdi. Veteriner Ç.B. bunu reddedince profesör tarafından önce fiziksel tacize maruz kaldı ardından darbedildi. Darbelerin etkisiyle bayılan Ç.B. cinsel saldırıya maruz kaldı.

ŞİKAYETTEN VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

Ç.B. kendine geldiğinde gözünü farklı bir odada açtı ve başında H.B.’nin ortağı S.D.'yi gördü. S.D. ise cinsel saldırıya uğrayan hekimden şikayetçi olmamasını istedi. Kızını merak edip arayan anneye ise "hasta müdahalesinde, size dönecek" denildi. Hastaneye gidip darp ve tecavüz raporu alan Ç.B., ardından polise giderek, H.B. ve S.D.’den şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan profesör kendini "bana komplu kuruldu, birlikte olmadım" diyerek savundu. Ancak hekimin aldığı raporlar bu beyanı çürüttü. İfadesine başvurulan jinekoloğun "H.B, beni arayıp ‘genç kız arkadaşımla fazla içki içtik, gece ne oldu hatırlamıyorum, biraz rahatsız’ sana getiriyorum” beyanı da profesör H.B.’yi ele verdi.

Şüpheli profesör tutuklanma istemiyle Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim Sezer Söylemez, şüpheli profesörün ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan tutuklanmasına karar verdi. Profesör H.B. tutuklanarak, cezaevine konuldu.

TWITTER’DA GÜNDEM OLDU

Öte yandan Twitter’da "tecavüzcü profesör" diye açılan hashtag 6 Nisan'da trend topic oldu. Bu başlık altında Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesiyle ilgili çok sayıda taciz iddiası gündeme getirildi. Cinsel saldırı zanlısı H.B.'nin daha önce de cinsel tacizde bulunduğu ancak bunun üzerinin örtüldüğü iddia edildi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA: AÇIĞA ALINDI

Ankara Üniversitesinden olaya ilişkin açıklama yapılarak, öğretim üyesi H.B. hakkında soruşturma başlatılarak, açığa alındığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Basında çıkan, Üniversitemiz dışında özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı haberi ihbar kabul edilerek, bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi H.B. hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştır" denildi.

"TÜM HAKLARINI SAVUNACAĞIZ"

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ise şunları söyledi:

"Olay ile ilgili tüm tahkikat ve soruşturmaları başlatmış bulunmaktayız. Cinsel saldırıda bulunduğu açıklanan kişi ile ilgili de yasaların bizlere verdiği haklar çerçevesinde gerekli işlemleri başlatacağız. Olayı duyduğumuz dakikadan itibaren tüm gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bu tür vahim olaylar hakkında istisnasız yapılması gereken ne varsa hukuki çerçevede gereğini yerine getirmekteyiz. Kamuoyu ve tüm meslektaşlarımız müsterih olsun saldırıya uğrayan kardeşimizin yanındayız. Onun tüm haklarını savunacağız. En kısa sürede şahsı ve ailesi ile de görüşerek desteklerimizi yerine getireceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da eylemler: Kiralar düşürülsün, özel konutlar kamulaştırılsın

SONRAKİ HABER

Sudan’da "Yönetim istifa edene kadar" genel grev kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...