02 Nisan 2019 08:48
Son Güncellenme Tarihi: 02 Nisan 2019 16:49

Koruma kararı çıkarılmayan kadın, eski nişanlısı tarafından bıçaklandı

Manisa’da tacize maruz kalan kadının koruma talebi reddedildi. Kadının kızı, uzaklaştırma kararı bulunan tacizcinin bıçaklı saldırısına maruz kaldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Manisa’da 14 yaşındaki çocuk ve arkadaşı, annesinin eski nişanlısı tarafından bıçaklandı. Annenin daha önce de sık sık eski nişanlısı tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Tacizler nedeniyle polise başvurarak koruma kararı talep eden M.'nin 14 yaşındaki kızı; koruma kararı verilmemesi nedeniyle Murat Aydoğdu tarafından bıçaklandı.

Hakkında çıkarılan uzaklaştırma kararını da tanımayan Aydoğdu'ya yönelik hiçbir caydırıcı girişimde bulunulmamıştı. Karakolda ifade veren M'yi; polislerin “Çok şeker bir adam bundan neden ayrılmak istiyorsun” diyerek uzlaştırmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Manisa Kadın Platformu davanın takipçisi olacaklarını ifade etti. Manolya Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Ayşe Bayraktar, “Kanunda yeri olduğu halde M'ye neden gerekli korunma tedbirleri uygulanmamıştır? Koruma öldükten sonra mı uygulanacak? M'nin ısrarlı korunma talebine karakoldan verilen cevap ‘Söylediklerini yapmadan biz de bir şey yapamayız’ olmuştur. Ceza verilmede gecikilen saldırganların bir sonraki adımları cinayet teşebbüsüdür. Saldırganların cezasız bırakılarak cesaretlendirilmesini değil, mağdurların toplumdan uzaklaştırılmasını değil, kadınların özgürlüklerini kısıtlayan saldırganların toplumdan temizlenmesi istiyoruz” dedi.

Bayraktar, son olarak, “Biz Manisa Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olacağız ve Murat Aydoğdu'ya hak ettiği cezası verilene kadar da bu davanın peşini bırakmayacağız” diye ekledi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seçim sonuçlarına itiraz edilen il ve ilçelerde son durum

SONRAKİ HABER

AKP gazetelere verdiği ilanda İstanbul'u kaybettiğini kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...