09 Nisan 2011 11:11

Ülkücülerin renk fobisi

GAZİANTEP Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulunda okuyan Kürt öğrenciler ülkücüler tarafından tehdit edildi.Geçtiğimiz perşembe günü okul içerisinde oturan Kürt öğrencilerin yanlarına gelen ülkücüler, sarı kırmızı yeşil renk de olan bileklikleri bahane ederek Kürt öğrencileri tehdit

Ülkücülerin renk fobisi
Paylaş
İnanç Yıldız

GAZİANTEP Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulunda okuyan Kürt öğrenciler ülkücüler tarafından tehdit edildi.

Geçtiğimiz perşembe günü okul içerisinde oturan Kürt öğrencilerin yanlarına gelen ülkücüler, sarı kırmızı yeşil renk de olan bileklikleri bahane ederek Kürt öğrencileri tehdit ettiler. Kürt öğrencilerin kolunda olan bileklikleri çıkarmasını isteyen ülkücüler, bilekliklerin çıkarılmamasını bahane ederek, kavga çıkardı. Kavganın çıkmasıyla okula jandarma geldi.

Ülkücüler, öğrencilere, “Çarşıda Okan Parkı’na gelin hesabımızı görelim” şeklinde tehditlerde bulundu. Cuma günü de ülkücüler ile Kürt öğrenciler parkta buluştu. Olay yerine gelen polis, öğrencilerin dağılmaması üzerine şiddet kullanarak, öğrencileri dağıttı. Yaşanan olay sonrasında iki Kürt öğrenci polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Mustafa Anlar adlı öğrenci polisin şiddet uygulamasından dolayı şikayetçi oldu. (Gaziantep/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

BDP Eş Başkanları istifa etti

SONRAKİ HABER

Sınır hattına askeri sevkiyat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa