19 Mart 2019 09:56

Mardin’de HDP seçim bildirgesi açıkladı, salondakiler kameraya alındı

Mardin’de HDP, seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgenin açıklandığı salondaki herkes tek tek kameraya alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları seçim bildirgesini açıkladı. Bir otelin konferans salonunda açıklanan seçim bildirgesi öncesi polis salondaki herkesi tek tek kameraya aldı.

Burada konuşan Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimde kendi iktidarını ve statükosunu sürdürmek isteyen bir anlayışla hareket ettiğini belirtti.

Ülkedeki işsizlikten, yoksulluktan ve adaletsizlikten söz edilmediğini bunun yerine Kürtleri hedef alan bir anlayışla siyaset yürütüldüğünü ifade eden Türk, “Oysa bizler demokratik cumhuriyet mücadelesini veriyoruz” dedi.

HDP ve Kürtlere yönelik baskı ve sindirme politikalarının halkların ortak yaşamına zarar vereceğine vurgu yapan Türk, Erdoğan’ın yürüttüğü siyasetin halkları karşı karşıya getirdiğini belirtti. Demokrasi ve tecridin kaldırılması için 132 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve Hakkari milletvekili Leyla Güven’in ve arkadaşların durumuna dikkat çeken Türk, başta hükümet olmak üzere kamuoyuna çağrıda bulundu: “İnsanlarımızın ölmesini istemiyoruz.” Türk, kayyım eliyle gasbedilen halkın idaresinin güçlü bir şekilde geri alacaklarını söyledi.

Ardından konuşan Eş Başkan Figen Altındağ ise kadınların yaşamın her alanında mücadelesini sürdüreceğini belirtti

BİLDİRGEDE ÖNE ÇIKANLAR

Eş Başkan adayları açıkladığı seçim bildirgesinde şunlar öne çıktı:

  • Doğrudan halkın söz, karar, yetki sahibi olması ilkesinden hareketle katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile tüm Mardin halkı ile birlikte yöneteceğiz.
  • Özgürlüklere ve halklara saygılı bir yönetim anlayışı ile daha çok renk, daha çok doğa, daha çok emek, daha çok hayat diyoruz.
  • Sivil toplum kuruluşlarıyla planlama dahilinde her konuda birlikte çalışılacak, kalıcı düzenli platformlar oluşturulacak. Birlikte karar alınacak, birlikte yönetilecek.
  • Rant belediyeciliği değil halk belediyeciliğini esas alacağız.
  • Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü belediyecilik anlayışı ile halkımıza hizmet sunacağız.
  • Kadın özgürlükçü anlayış hakim kılınacak. Kadınlar her kademede eşit temsil edilecek. Ayrımcılık ve kadına yönelik şiddetle mücadele edeceğiz.
  • Topluma hizmet bilincinde ve kapısı herkese açık olan bir belediyecilik perspektifi ile yeni yaşamı birlikte kuracağız.
  • Sesi kesilmek istenen halkların sesi olacağız. (Mardin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Evrensel'le dayanışma yemeği: Medya üzerindeki baskıya dikkat çekildi

SONRAKİ HABER

CHP’li Beko: Kanun hükmüne rağmen GSS fonundan açık kapatılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...