12 Mart 2019 13:09

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü 56 öğrenci topluluğunu kapattı

Adnan Menderes Üniversitesine rektör olarak atanan Osman Selçuk Akdemir’in ilk icraatı üniversitede bulunan öğrenci topluluklarını kapatmak oldu.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Görkem DALSÜREN
Aydın 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay Adnan Menderes Üniversitesine rektör olarak atanan Osman Selçuk Akdemir’in ilk icraatı üniversitede bulunan öğrenci topluluklarını kapatmak oldu. 

Tıp Öğrenci Topluluğu, Dünya Sinemalar, Sahne Sanatları, Ekonomi, Fikir ve Sanat, Genç Yeşilay, İletişim, Biyoteknoloji, Özgür Düşünce, Rock Metal, Sanat Tarihi, Mühendislik ve Stratejik Düşünce ve Analiz Topluluğunun da içinde olduğu 56 topluluk, üniversite yönetimi tarafından herhangi bir açıklama yapılmadan kapatıldı. 

Üniversitede toplam 97 öğrenci topluluğu bulunuyor.

ADÜ EMEK GENÇLİĞİ: ÜNİVERSİTEMİZİ HEP BİRLİKTE SAVUNALIM  

Toplulukların kapatılması ile ilgili bir açıklama yapan Emek Gençliği; “Üniversiteler uzun bir zamandır, anti-demokratik uygulamalar ve keyfi yasaklar ile gündeme geliyor. 12 Eylül Darbesinin bir kurumu olan YÖK ile birlikte üniversiteleri tek sese biat eden, her türlü akademik ve bilimsel çalışmaları keyfi yasak ve engellemeler ile birlikte tasfiye etmeye çalışan üniversite yönetimlerinin son örneğini Adnan Menderes Üniversitesi oluşturuyor. Üniversite yönetimi, tek satır açıklama yapma ihtiyacı dahi duymadan 97 Öğrenci Topluluğunun 56’sını kapattığını duyurdu. Aralarında Tıp Öğrencileri, Mühendislik, İletişim, Sinema, Sahne, Tiyatro, Ekonomi gibi 4 binin üzerinde üyesi bulunan öğrenci toplulukları, üniversitenin en büyük bileşeni olan biz öğrencilerin fikri dahi alınmadan tek satırlık bir kararla kapatıldı. Aralarında kültür, sanat, bilim, ekonomi vb. dallarda üretmeye ve tartışmaya çalışan toplulukların kapatılması, üniversite öğrencilerinin demokratik ve özgür bir üniversite talebine açıkça yapılan bir saldırıdır. Demokratik üniversite talebine yapılan bu saldırılara karşı başta ADÜ olmak üzere bütün üniversite öğrencilerini parasız, bilimsel bir eğitim ve demokratik üniversite talepleri etrafında birleşmeye, üniversitemizi hep birlikte savunmaya çağırıyoruz” denildi. 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Parlamentosu, Türkiye raporunu bugün onaylayacak

SONRAKİ HABER

Çocukları istismara uğrayan anne: Çocuklarınıza inanın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...