12 Mart 2019 09:39

Sağlıksız çalışma ortamları mültecileri hasta ediyor

Türk Toraks Derneğinin mülteciler ve sağlık panelinde konuşan Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan ve Doç. Dr. Didem Danış, karşılaşılan sorunlara değindi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Türk Toraks Derneği mülteciler ve sağlık konulu bir panel gerçekleştirdi. Panelde söz alan konuşmacılar, göç yolları, kayıt dışı alanda çalışma gibi nedenlerle astım, KOAH gibi hastalıklar, verem (tüberküloz) gibi akciğer hastalıklarının mültecileri kuşattığını söyledi.

Adana’da gerçekleşen panelde konuşan Doç Dr. Didem Danış, “Emek hiyerarşisinin en altında en kötü koşullara sahip işlerde yasal koşullara sahip olmadıkları için, mültecilerin hakkını arama imkanı olmadan çalıştıklarını görüyoruz” dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan da yaptığı konuşmada; göçmenlerin havasız yerlerde çalıştıklarını ve sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlandıklarını belirttti.

Panelde ayrıca mültecilerin düşük kalifiye ve riskli işlerde çalıştığı da ifade edilerek 2018 yılında 110 mülteci işçinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

ÖNCEKİ HABER

SES, en az 3600 ek gösterge talebi için imzaları Meclis’e gönderdi

SONRAKİ HABER

Gazi Katliamı'nda yaşamını yitirenler 24. yılında unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa