04 Ekim 2012 04:27

Ankara Üniversitesi’nde gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

Başbakan’ın açılışını yaptığı Ankara Üniversitesi’nin akademik yıl açılışında gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı.Başbakan Erdoğan’ın katıldığı Ankara Üniversitesi akademik yılı açılışında Başbakan Erdoğan’ı protesto ettiği için gözaltına alınan öğrenciler,

Ankara Üniversitesi’nde gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı
Paylaş

Başbakan’ın açılışını yaptığı Ankara Üniversitesi’nin akademik yıl açılışında gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı.

Başbakan Erdoğan’ın katıldığı Ankara Üniversitesi akademik yılı açılışında Başbakan Erdoğan’ı protesto ettiği için gözaltına alınan öğrenciler, aynı gün serbest bırakıldı. Öğrenciler serbest bırakıldıktan sonra Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklaması yaptılar. Gençlik Muhalefeti üyesi öğrencilerin “AKP’yi üniversitelerden 2071 kere kovacağız” pankartı ile yaptığı eyleme sendikalar ve kitle örgütleri temsilcileri destek verdi. Açıklamaya TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da katıldı. Burada açıklama yapan Gençlik Muhalefeti üyesi öğrenci Çağan Kaya, üniversitelerde gericileşmeyi, piyasalaşmayı derinleştiren, üniversite öğrencilerini, hocaları tutuklayan, Ortadoğu’da savaş politikaları sürdüren ABD’yi destekleyen AKP hükümetini ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı üniversitelerinde istemediklerini söyledi. Kaya,  “Bizler, AKP’nin karanlığına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz, 2071 kere de gelse üniversitelerimizden kovacağız” dedi. Öğrenciler, “AKP defol, üniversiteler bizimdir” sloganları atarak sonlandırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belçika’da tüm trenler durdu

SONRAKİ HABER

Silivri'de duruşma OHAL görüntüleri ile sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...