06 Mart 2019 06:00

Sözcü iddianamesini hazırlayan savcı sabıkalı çıktı

Sözcü iddianamesini hazırlayan savcının, bir davadaki şüphelilerden haksız menfaat temin etmeye çalıştığı suçlamasıyla ceza aldığı ortaya çıktı.

Logo

Paylaş

Sözcü davasının ilk iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren’in 2002 yılında görev yaptığı Osmaniye’de soruşturmasını yürüttüğü “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” dosyasında şüphelilerden haksız menfaat temin etmeye çalışmaktan (İrtikap suçu) 10 ay hapis cezası ve para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; Savcı Asım Ekren 2002 yılında görev yaptığı Osmaniye’de tahkikat aşamasını yürüttüğü “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” dosyasında şüphelilerden Ertan M. ile Abdülvahit A’yı adliyeye davet ederek ifadelerini aldı. İddiaya göre ifadelerin alındığı sırada talimat ile şüphelileri gözaltına aldırdı. Ekren’in şüphelilere soruşturmadan ceza alacaklarını, kendilerinin Osmaniye’de hatırı sayılır esnaflar olduklarını, bundan zarar göreceklerini ancak bunun bir çaresi olduğunu, kendisine Clio marka bir araç alınması ve sanığa belirli bir miktar para verilmesi halinde soruşturmadan zarar görmeyeceklerini, dosyada takipsizlik kararı vereceğini söyledi. Şüpheli Ertan M. bu talebi kabul etmiş gibi görünerek, savcıya ödenecek paranın ikamet ettiği adliye lojmanlarına yoğurt getirir gibi düzenlenecek bir plan dahilinde teslim edileceği söyledi. Bu görüşmenin ardından şüpheli Ertan M. savcı Ekren’i Adalet Bakanlığı’na şikâyet etti. 

MAHKEME CEZA VERDİ

Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “irtikap” suçundan yargılanan Ekren’e mahkeme heyeti, “Görevi kötüye kullanma” suçundan önce 1 yıl hapis cezası, para cezası ve 3 ay süre ile memuriyetten men cezası verdi verdi. Sanık Ekren’in duruşmadaki davranışları gerekçesiyle cezada indirim yapan mahkeme heyeti sanık Ekren’in hapis cezasını önce 10 aya indirerek, daha sonra ise paraya çevirerek, 2 ay 15 gün memuriyetten men edilmesine hükmetti. 

Ekren’in aldığı ceza Yargıtay tarafından 23 Eylül 2004 tarihinde onanarak kesinleşti. 

Basın ve spor suçlarına bakan Ekren, Sözcü gazetesi sahibi ve çalışanları hakkındaki iddianameyi hazırladı. Ayrıca Ekren, “6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diye açıklamalar yapan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın, “Kocasından dayak yiyen kadın şükretsin” açıklamalarının ardından başlatılan soruşturmada da takipsizlik kararı verdi. 
 

Gazeteci Cem Küçü Ekren’den “Kahraman” diyerek söz etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de Gazeteci Semra Turan dahil 4 kişi adliyeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

Kadınlardan cinsiyetçi fıkra anlatan Tarsus adayı Şevket Can'a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...