02 Mart 2019 10:06

İzmir’de bir ortaokula AKP bayrağı asıldı, seçim propagandası yapıldı

İzmir’deki bir ortaokulda seminer adı altında okula AKP bayrakları asıldı, seçim propagandası yapıldı. ÖVDER ve Eğitim Sen olaya tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Karşıyaka’nın Örnekköy Mahallesindeki bir okulda seminer adı altında AKP’nin seçim çalışması yürüttüğü ortaya çıktı.  

1 Mart Cuma günü  saat 14.00’te Örnekköy mahallesinde yer alan Şehit Ahmet Oruç Ortaokulunda eğitim öğretim saatleri içerisinde “Finansal Okuryazarlık Eğitimleri” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Seminer salonu AKP bayraklarıyla donatıldı ve etkinlikte seçim çalışması yürütüldü. Bu esnada okuldaki öğrenciler de salona girip çıktı. 

Sigorta şirketi tarafından düzenlenen seminere katılım belgesi dağıtılırken katılımcılara bir de hediye paketi verildi. 

Konuya ilişkin bilgi aldığımız bir veli, “AKP’nin seçim çalışması nasıl yapılabiliyor? Devlet memurlarının devlet kurumlarının bu kadar yakından bir şekilde siyasi bir partiyle ilişkilenmesi zaten yasak. Ders saati içinde bir taraftan eğitim devam ederken birtaraftan da AKP bayraklarıyla donatılmış okulun seminer salonunun önüne stant açıp katılımcılara hediyeler dağıtması ne kadar doğru” dedi.

Başta "AKP Kadın Kolları" olmak üzere AKP'nin İzmir yöneticilerinin sosyal medya paylaşımları okuldaki salonun parti bayrakları ile donatıldığını belgeledi.

ÖVDER VE EĞİTİM SEN TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir Karşıyaka’nın Örnekköy Mahallesindeki Şehit Ahmet Oruç Orta Okulunda “seminer” adı altında AKP’nin seçim çalışması yürütmesine Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) tepki gösterdi.

Cuma günü eğitim öğretim devam ederken AKP bayrakları asılarak yapılan seçim propagandası ‘Finansal Okuryazar Seferberliği’ başlığı altında, saat 17.00’a kadar sürdüğü belirtilmişti. Duruma tepki gösteren Eğitim Sen 2 nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, devletin resmi olan kurumlarının tüm siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini ancak yalnızca iktidar partisi AKP’nin bu kurumlarda propaganda yaptığına dikkat çekerek, “Aslında resmi kurumlarda siyasi partiler açıklamalar yapamazlar. Yaptığında ise bu durum diğer partilerinde açıklama ve propaganda yapma hakkını doğurur. Dolayısıyla seçime giren tüm siyasi partilerin de bunu yapması gerekir.  AKP’nin iktidarda olmasından kaynaklı devletin resmi kurumlarını kullanması anayasaya aykırıdır. Eşitliğe, adalete aykırıdır. Seçim kanununa aykırıdır. Bu tutumun doğru olmadığını, eşitliği zedelediğini düşünüyoruz” diye konuştu. Kılıç, “AKP’nin bu çalışmalarını doğru bulmuyoruz. Bu doğrultuda hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem de okul müdürü ile görüşüp suç duyurusunda bulunmanın yollarını arayacağız” dedi.

“BU BİR SUÇTUR, GEREĞİ YAPILMALI”

ÖVDER İzmir Şube yönetiminden Aysel Eyi ise konuya ilişkin öğrencilerin zihinsel, bedensel ve etik açıdan gelişimini sağlayacak olan eğitim kurumlarında yapılan bu “seminer”in aslında seçim propagandası olduğuna vurgu yaparak, “Okullar toplu olarak eğitim yapılan yerdir. Okuldaki eğitimin temel amacı öğrencilerin zihinsel, bedensel ve etik açıdan gelişmesini sağlamaktır. Okulların amacı öğrencilere amacına uygun eğitim vermektir. Ama siz buralarda çocuklarımızın önünde siyasi parti propagandası yaparsanız çocuklarda travmalara yol açarsınız” diye konuştu. ÖVDER olarak eğitim faaliyeti devam ederken öğrencilerin içinde siyasi faaliyet yürütülmesini doğru bulmadıklarını söyleyen Eyi,  “Yalnız bizim için değil yasal sınırlar içerisinde de bu bir suçtur ve gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Çalkaya oldu

SONRAKİ HABER

Hepimiz Hrant'ız mesela

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...