28 Şubat 2019 22:24
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mart 2019 11:13

‘I Subscribe’ abone kampanyası Evrensel ve BirGün ile devam ediyor

Uluslararası Basın Enstitüsü’nün öncülüğünde birçok kuruluşun başlattığı ‘I Subscribe’ abonelik kampanyası, Evrensel ve BirGün ile devam ediyor.

Tasarım: isubscribe, Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Türkiye’de bağımsız gazetelere destek olma amacıyla başlatılan uluslararası abonelik kampanyası “I Subscribe”ın ikinci ayağı başladı. 

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) öncülüğünde birçok basın ve ifade özgürlüğü kuruluşunun başlattığı I Subscribe abonelik kampanyası, Evrensel ve BirGün gazeteleriyle devam ediyor. 2018’in Haziran ayında Cumhuriyet gazetesi ile başlatılan kampanya, Türkiye’deki bağımsız gazetelere uluslararası abone kazandırarak destek olmayı amaçlıyor. 

I Subscribe kampanyası, bağımsız basına abonelik yoluyla maddi desteğin artırılması için çok önemli bir adım olmakla beraber, aynı zamanda çok ihtiyaç duyulan uluslararası dayanışmanın bir sembolü olarak da önem taşıyor. 

IPI Türkiye Savunu Koordinatörü Caroline Stockford kampanyaya dair şöyle konuştu: “Abonelik, uluslararası okuyucu kitlesi için Türkiye’de var olma savaşı veren bağımsız gazeteleri doğrudan desteklemenin en etkili ve pratik yolu. Halkın, hükümet yanlısı haber kümesine alternatif bir görüşe ulaşabilmesi için Evrensel ve BirGün gibi gazetelerin ayakta kalması şart. Abone olmak, bağımsız ve eleştirel haberciliğe en büyük katkılardan olacaktır.”

I Subscribe kampanyası, 2018’in yaz aylarında başlattığı bu girişimle İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından 2018 Basın Özgürlüğü Ödülü’ne layık görüldü. Ödüle gerekçe olarak, kampanyanın Türkiye’de basın özgürlüğü adına uluslararası dayanışmayı güçlendirmesi yönünde gösterilen bağlılığa vurgu yapıldı. (MEDYA SERVİSİ)

Evrensel e-gazete aboneliğine dair ayrıntılı bilgi için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Sezai Temelli: Türkiye’nin acil yerel demokrasiye ihtiyacı var 

SONRAKİ HABER

Cezayirli gazetecilerin hükümet ve sansür protestosu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...