28 Şubat 2019 06:10
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2019 07:13

6 ilde eğitime kar tatili (28 Şubat)

Kar yağışı nedeniyle Elazığ, Ağrı ve Bitlis geneli ile Bingöl'ün Karlıova, Van'ın Bahçesaray ve Erzurum'un Horasan ilçelerinde kar tatili ilan edildi.

Fotoğraf: Abdullah Söylemez/AA

Paylaş

Kar, tipi ve buzlanma nedeniyle 6 ilde eğitime bir gün ara verildi.

AĞRI

Ağrı il merkezi ile Hamur, Eleşkirt, Taşlıçay ilçeleri ve Erzurum'un Horasan ilçesi ile taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ile kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ELAZIĞ

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

BİTLİS

Bitlis'te de olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda öğleden sonra eğitime ara verildiği belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde de bir hafta aranın ardından akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kar ve tipi nedeniyle ilçe genelindeki okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

İlçede 40 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

VAN

Van'ın Bahçesaray ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi.

ERZURUM

Yoğun kar yağışı dolayısıyla Erzurum'un Horasan ilçesindeki ve kent genelinde taşımalı eğitim yapılan okullar da bugün tatil edildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan: Bizi öldürürse sessizlik öldürür

SONRAKİ HABER

Silindir makinesine sıkışan işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...