02 Ekim 2012 07:05

7 ilde operasyon onlarca kişi gözaltında

KIRSAL kesimlerde askeri operasyonlar devam ederken, kentlerde de ev baskınları ve gözaltılar sürüyor. Şırnak, Diyarbakır, Urfa, Van, Ağrı, Bitlis ve Adana’da yapılan ev baskınlarında aralarında BDP üyeleri ile çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.Şırnak’ın İdil ilçesinde çok sayıda

7 ilde operasyon onlarca kişi gözaltında
Paylaş

Şırnak’ın İdil ilçesinde çok sayıda özel harekat ve sivil polisin gerçekleştirdiği ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı. Yenimahalle ve Turgut Özal mahallelerinde dün gece saat 03.00 sularında gerçekleşen baskınlarda; İbrahim Adıbelli (38), Hasan Doğan (26), Fikret Şakar (22) ve Mehmet Sadık Kervanoğlu (18) isimli kişiler gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 4 kişi İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şırnak Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Cudi Kültür Merkezi yöneticisi Abdulsamet Arat da bugün sivil polislerce gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ise çok sayıda eve ve Ergani Belediyesi’ne baskın düzenlendi. Baskınlarda Zeynep Demir, Seher Dayan, Hazal Kaçar ve Sara Varoğlu isimli kişiler gözaltına alındı. Diyarbakır’da bulunan Dicle Fırat Kültür Merkezi’ne düzenlenen baskında da kültür merkezinde uzun süre arama yapıldı. Aramada çeşitli dergilere ve bilgisayar hard disklerine el konuldu.

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde yapılan ev baskınlarında ise Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Karakış ve halk oyunları eğitmeni Deniz Terece gözaltına alındı. Aynı zamanda BDP Siyaset Akademisi çalışanı olan Karakış ve Terece’nin Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla, ‘KCK’ operasyonu kapsamında gözaltına alındıkları  öğrenildi.

Parti çalışmaları kapsamında Van’da bulunan BDP Kadın Meclisi üyesi Güneş Sedef de Şerefiye Mahallesi’nde kaldığı eve yapılan baskınla gözaltına alınarak Diyarbakır’a götürüldü.

Ağrı’da Sıdıkıye Mahallesi’ne düzenlenen baskında BDP üyesi Taner Aslan gözaltına alındı. Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılan bir ev baskınında da Cafer Göçmen isimli kişi gözaltına alınarak Diyarbakır’a götürüldü.

ADANA’DA 10 ÇOCUK GÖZALTINDA

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Denizli, İsmetpaşa, Mithatpaşa ve Gürselpaşa mahallelerinde birçok eve helikopter desteği ile özel harekat timleri ve polisler tarafından yapılan baskınlarda ise 10 çocuk gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Çocuk Şube ve TEM’e götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

6 yaşındaki H.G. hayati tehlikeyi atlattı

SONRAKİ HABER

Bakan, El Arabiya'yı yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...