01 Ekim 2012 10:57

İngiliz tarihçi Hobsbawm yaşamını yitirdi

TARİHÇİ ve yazar Eric Hobsbawm, 95 yaşında Londra’da yaşamını yitirdi.  Devrim Çağı, Sermaye Çağı, İmparatorluk Çağı, Aşırılıklar Çağı, Sanayi ve İmparatorluk, Sıradışı İnsan, Tarih Üzerine, Eşkiyalar, Haydutlar gibi çok sayıda önemli kitaba imza atan Hobsbawm, uzun süredir zatürree tedavisi g&o

İngiliz tarihçi Hobsbawm yaşamını yitirdi
Paylaş

TARİHÇİ ve yazar Eric Hobsbawm, 95 yaşında Londra’da yaşamını yitirdi.  Devrim Çağı, Sermaye Çağı, İmparatorluk Çağı, Aşırılıklar Çağı, Sanayi ve İmparatorluk, Sıradışı İnsan, Tarih Üzerine, Eşkiyalar, Haydutlar gibi çok sayıda önemli kitaba imza atan Hobsbawm, uzun süredir zatürree tedavisi görüyordu.
Hobsbawm son olarak 2011 yılında “Dünya Nasıl Değiştirilir” kitabına yayınlamıştı. Fransız Devrimi çalışmalarıyla öne çıkan Hobsbawm’ın “Kısa 20. Yüzyıl Tarihi-Aşırılıklar Çağı” adlı eseri de tarih alanında baş eserlerden biri olarak kabul ediliyor.
9 Haziran 1917’de Mısır’ın İskenderiye kentinde doğan Hobsbawn Viyana ve Berlin’de büyüdü. Hitler’in iktidara gelmesinin ardından 16 yaşında Yahudi ailesiyle beraber Londra’ya taşındı. Üniversite eğitimini Cambridge Üniversitesi’nde tamamlamasının ardından İtalya, ABD, İngiltere ve Güney Amerika’da çeşitli üniversitelerde eğitimler verdi. 1936’da İngiltere Komünist Partisi’ne üye oldu, 1946-1956 yılları arasında da Komünist Tarihçiler Gurubu’nda bulundu.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul enflasyonu yüzde 11’i buldu

SONRAKİ HABER

Gürcistan sandığa gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...