10 Şubat 2019 17:36

Kocaeli'de Evrensel ile dayanışma kokteyli düzenlendi

Kocaeli'de düzenlenen Evrensel ile dayanışma etkinliğinde gerçekleri halka ulaştırmak için mücadelenin devam edeceği ifade edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel Gazetesi okurları, İzmit'te Mimarlar Odası Taş Bina'da düzenlenen dayanışma kokteylinde buluştu. Etkinliğe CHP, HDP, Emek Partisi, Halkevleri, SES, Tüm Bel-Sen, Kocaeli Dersimliler Derneği, Kocaeli Vartolular Derneği, Alevi Kültür Derneği, Kocaeli Dayanışma Akademisi, Avrupa Birliği Eski Bakanı Ali Haydar Konca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran ve Derince Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Cenk Günaydın katıldı.

'EVRENSEL'E GÜÇ VERDİNİZ'

Etkinlikte konuşan Evrensel muhabiri Hasret Gültekin Kozan, gazeteciliğin zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Evrensel'in 23 yıldır yayın hayatına devam ettiğini hatırlatan Kozan, “Gazetemiz kurulduğu günden bu yana türlü türlü baskılar ile karşılaştı ama baskılar bitmiş değil, sürüyor. Gazetemiz hakkında açılan davaların para cezalarına çevrilmesi bunun göstergesi. Gazeteciyi para veya hapis cezaları ile korkutmaya çalışıyorlar ama yanılıyorlar. Gazetecinin ilk görevi soru sormaktır, bizler de soru sormaya devam edeceğiz, bedeli ne olursa olsun. Sizler bugün buraya gelerek gazeteniz Evrensel ile dayanışıp, ona güç verdiniz, varolun. Evrensel 23 yıldır sizlerin desteğiyle yoluna devam ediyor, bundan sonra da doğruyu söylemeye, yazılmayanları yazmaya, görülmeyenleri göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kozan'ın konuşmasının ardından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Kokteyl, gecenin ilerleyen saatlerinde kadar sürdü. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de görüşmeler tıkandı hükümet tekrar kapanabilir

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de “Demokrasi, Kriz ve Seçimler” paneli düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...