08 Şubat 2019 11:51

‘OHAL Komisyonu her 2,5 dakikada 1 insan harcıyor’

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, OHAL Komisyonu kararlarına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, son açıklanan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu verilerini değerlendirdi.

Gökçen, “Her ay ortalama 3 bin ila 5 bin civarında dosyanın sonuçlandırıldığını görüyoruz. Aralık ayında ise 8 bin 500 dosya karara bağlanmış. Karara bağlanan dosyalarla Komisyon çalışanlarının mesai saatlerini birlikte düşündüğümüzde ortalama 2,5 dakikada 1 kararın verildiğini görüyoruz” dedi. Gökçen, “Kişilerin terörle bağlantılı olduğunu tespit etmek ve kurum görüşü almak toplam 2,5 dakika sürmüş. Aralık ayında ise her 1 dakika 11 saniyede karar verilmiş. İnsanların iş hayatı her 1 dakika 11 saniyede çöpe atılmış” ifadelerini kullandı.

Gökçen şunları belirtti: “Hukuksuz OHAL Komisyonu binlerce KHK mağdurunu oyalarken, binlercesinin de sevdikleri işlerine dönmelerini dakikalar içinde engelliyor. Bunu da utanmadan raporlarıyla ifade edebiliyor. CHP olarak çağrımızı tekrarlıyoruz: tüm KHK’liler derhal işlerine iade edilmeli, hukuk garabeti OHAL Komisyonu feshedilmelidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Açlık Grevlerini İzleme Heyeti: 300 mahpus grevde, çözüm bulunmalı

SONRAKİ HABER

Yönetmen Ezel Akay sinema yasasını değerlendirdi: Sinemayı köreltir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...