Gülsan işçileri, patronun villası önünde ücretlerini istedi

Gülsan Profil'de tazminatları ödenmeden işten atılan 200’e yakın işçi, patronun Sarıyer’de bulunan evi önünde eylem yaptı.

27 Ocak 2019 10:59
Paylaş

İstanbul Beylikdüzü’nde kurulu Gülsan Profil Boru ve Cam İşleme Sanayi bünyesinde çalışan ve tazminatları ödenmeden işten atılan 200’e yakın işçi, patronun Sarıyer’de bulunan evi önünde eylem yaptı. 1,5 aylık maaş alacakları ile kıdem ve ihbar tazminatları da ödenmeyen işçiler alacaklarını bir kez daha istedi. İşçilere DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş ve Gıda-İş sendikası yöneticileri de katılarak destek verdi. İşçiler sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Gülsan işçisi yalnız değildir” sloganları attı.

İşçiler adına konuşan Avukat Mehmet Hayta, “İşveren tabiri caizse bizden kaçmış durumda. 23 Eylül’den bu yana bütün işçiler mağdur. Biz de bu süreçte hukuki desteğimizi sürdürüyoruz. Diğer işverenleri de ziyaret edeceğiz. İşçilik alacaklarımızı almak istiyoruz. Herkes emeğinin karşılığını istiyoruz” dedi. İşçiler fabrika önünde de eylemlerini sürdürecek. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Boydak işçileri ek zam istiyor

SONRAKİ HABER

TARİŞ işçileri: İşçinin yanında duran belediyecilik anlayışı olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...