24 Ocak 2019 08:50

Reza Zarrab hücre arkadaşına tecavüz ettiği iddiasıyla savunma verecek

Reza Zarrab hakkında hücre arkadaşına taciz ve tecavüzde bulunduğu iddiasıyla açılan dava sürüyor. Zarrab, 13 Şubat'a kadar savunma yapacak.

Reza Zarrab (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

ABD'deki İran yaptırımları davasında itirafçı olmayı kabul edince sanık konumundan tanıklığa geçen Reza Zarrab’ın hücre arkadaşı taciz ve tecavüz davasından vazgeçmedi. Zarrab'ın savunmasını 13 Şubat'a kadar sunması gerekiyor.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargı süreci devam eden Reza Zarrab aleyhinde, Metropolitan Cezaevinde (MCC) bir süre birlikte aynı koğuşu paylaştığı Faozi Jaber’in, cinsel taciz ve tecavüz iddiasıyla açtığı dava sürüyor. Zarrab, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu öne sürmüştü. Zarrab’ın, hakkında açılan davanın düşürülmesini talebini kabul eden hakim Sholomo Hagler, Jaber’den mahkemeye yeniden başvuru yapmasını istemiş, yoksa davanın düşeceğine hükmetmişti.

HÜCRE ARKADAŞI DAVASINDAN VAZGEÇMEDİ

Jaber, Zarrab hakkında aleyhine açtığı davadan vazgeçmedi. Yeni bir şikayet başvurusu yapan Jaber, mahkemeden Zarrab’ın davayla ilgili yapılacak seri duruşmalarda jüri karşısına çıkartılıp yargılanmasını ve tüm manevi zararlarının da tazminini istedi.

“ZARRAB BANA İKİ KEZ TECAVÜZ ETTİ”

Jaber, yeni dava başvuru dilekçesinde Zarrab’ın kendisine defalarca cinsel tacizde bulunduğunu iki kez de tecavüz ettiğini iddia etti. Sarraf en geç 13 Şubat tarihine kadar savunmasını verecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Emperyalistler elinizi Venezuela’dan çekin!

SONRAKİ HABER

Erdoğan yıllar sonra Adana Mutabakatı'nı gündeme getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...