08 Nisan 2011 09:47

Anne ayıları kızdıran basın toplantısı

ATATÜRK Orman Çiftliği’nde 62 gün önce doğan iki minik Boz ayı yavrusu ve Akbaş cinsi yavru köpekler basına tanıtılırken minik ayıların oyunları görenleri gülümsetti. Babalarının12 yaşındaki Erke ve annelerinin 34 yaşındaki Afet adındaki yetişkin ayıların olduğu yavrular bakıcıları tarafından basına gösterilirken an

Anne ayıları kızdıran basın toplantısı
Paylaş

Boz ayıların henüz isimleri bulunmadığı için AOÇ yetkilileri, internet üzerinden isim kampanyası başlattı. İsimleri, kura çekiminin ardından belirlenecek yavru ayıların sevimliliği görenlerin gülümsetti. Yavruların daha yakından çekilmesi için kameraların ayıların yuvasına yönelmesi hayvanat bahçesinde hareketliliğe sebep oldu. Yavru ayılardan birinin anne babasından ayrılması üzerine ayılar çok kızdı. Yavru ayının bakıcısının elinde bağırışlarını duyan anne ve baba ayı, kendilerine ayrılan çitlerin içinde sağa sola koşuşturdu, yavrularına ulaşmaya çalıştılar. Yavrusuna bir şey olmasından korkan anne baba ayılar, bağırışlar içinde duvarlara tırmandı. Yavrunun yeniden inine konulması üzerine ayılar sakinleşti.

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından hediye edildiği belirtilen bir erkek bir dişi Akbaş yavrusu ve bir dişi Kangal (Karabaş) yavrusu da basının karşısına çıkarıldı. Türk çoban köpeği olarak bilinen bu ırkın Türkiye’de Batı ve Orta Anadolu Bölgesi’nde özellikle Eskişehir bölgesinde yaşadığı bilgisi verilirken ilk olara 3 bin yıl önce üretildiği ve atalarının diğer çoban köpekleri olabileceği ifade edildi.

Hayvanat Bahçesi ve yavrular hakkında bilgi veren AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan baharın gelmesiyle birlikte yeni doğumların beklendiğini söyledi. Son dönemde ilkleri yaşadıklarını ifade eden Arslan geçen yıl Puma doğumlarının gündemde olduğunu, bu sene ise ayıların doğumlarının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. 5 Şubat’ta doğan iki yavru ayıya henüz isim vermediklerini ifade eden Arslan, isimlerin internette yapılacak bir anket ile belirleneceğini söyledi. Arslan önümüzdeki hafta sonuna kadar yavru ayılar için isim önerilerinin hayvan severlerin katkısıyla toplanacağını ve iki minik ayının isminin kamuoyu tarafından verilmiş olacağını kaydetti. Arslan, 23 Nisan’da festival havasında yapılacak olan etkinliklerde hayvanat bahçesinin ücretsiz olacağını da duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakan Yurdakuler SBF'de anıldı

SONRAKİ HABER

Nükleer karşıtları 24 Nisan’da Kadıköy’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...