10 Ocak 2019 17:33
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ocak 2019 20:25

Gebze Eksen Makina işçileri haklarını almak için direnişe başladı

Patronun 'kriz var' bahanesiyle maaşları ödemediği ve yıldırma politikası izlediği Eksen Makina'da işçiler haklarını almak için direnişe başladı.

Gebze Eksen Makina işçileri, haklarını almak için fabrika önünde direnişe başladı | Fotoğraf: Eksen Makina işçileri

Paylaş

Gebze Tavşanlı Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Eksen Makina'da çalışan işçiler, ücretlerin ödenmemesi ve kötü çalışma koşulları nedeniyle direnişe başladı. Eksen Makina Patronu kriz bahanesiyle bir süredir üretime ara verdiğini belirten işçiler, çalışan işçilerin maaşlarının da 3 aydır ödenmediğini söylüyor.

PATRON BASKIYI ARTIRARAK İŞÇİLERİ YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Özellikle geçtiğimiz senenin eylül ayından bu yana işyerinde saldırının ve baskının arttığını vurgulayan işçiler, patronun "Servisler artık sadece E-5 üzerinden geçecek, ona göre kendinizi hazırlayın" diyerek kendilerini yıldırmaya çalıştığını aktardı. Servis güzergahlarının değiştirilmesiyle 45 dakikaya yakın yürümek zorunda kalan işçiler, zaten düzensiz ve yarım ödenen maaşların son 3 aydır hiç ödenmediğini belirtti.

Büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler, bugün patronla yaptıkları görüşmede alacaklarını istedi. Fabrika patronunun işçilere "Para yok, ödeme yapmıyoruz" demesi üzerine işçiler, haklarını almak için fabrika önünde direniş başlattı.

Eksen Makina, Arçelik ve Arzum gibi markalara fason olarak küçük ev aletleri (çay makinesi, kahve makinesi, tost makinesi, buharlı ütü vb.) üretimi yapıyor. Fabrikada örgütlü sendika ise Türk-İş'e bağlı Türk Metal sendikası. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Boğazı 5 saat sonra gemi trafiğine açıldı

SONRAKİ HABER

Arjantin'de halk zamlara karşı sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...