09 Ocak 2019 13:43

İYİ Parti Sözcüsü Paçacı: CHP ile 6 büyükşehir için daha görüşüyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, CHP ile 6 büyükşehir belediyesi için daha anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, yerel seçimler öncesi şu ana kadar 21 büyükşehir belediyesi için CHP ile anlaşma sağladıklarını ifade ederek, “Bugün itibariyle bu 21 büyükşehirin Ankara, İstanbul ve İzmir hariç ilçeleri tamamlanmış sayılır. Ayrıca bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan iller de görüşme kapsamına alınmıştır. Bunların dışında il statüsünde olan yaklaşık 20 il de şu an itibariyle görüşme masasındadır. Büyük bir çoğunluğunda da anlaşma sağlanmıştır” dedi.

İYİ Parti sözcüsü Cihan Paçacı, parti genel merkezinde gündeme dair basın toplantısı düzenledi. İktidarın bugünlerde ‘yerlilik’ ve ‘millilik’ kelimelerini diline pelesenk ettiğini söyleyen Cihan Paçacı, “Kendisini yerli ve milli, muhalefeti de gayri milli olarak niteleyen AK Parti, en önemli hususlarda, en stratejik konularda bile söylediğini unutup, kamu menfaatlerini dahi siyasi çıkarları için bir araç haline getirmekten çekinmemektedir. Memlekette yerli ve milli üretim tesisi adına ne varsa satıp savan AK Parti, şimdi de gözünü Sakarya'daki, milli silah sanayimizin en önemli tesislerinden biri olan 1'inci Ana Bakım Merkezi'nin özelleştirilmesine dikmiştir. İYİ Parti, ordumuzun bir parçası olan, ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık artı değer kazandıran bu tesislerin, sonucu şimdiden belli olan satışına karşıdır” dedi.

'CHP İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Cihan Paçacı, “CHP ile yerel seçimlerle ilgili yürütülen çalışmalar bu hafta bitecek mi” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Şu ana kadar 21 büyükşehir belediyede CHP ile bir anlaşma sağlanmıştı. Bugün itibariyle bu 21 büyükşehirin Ankara, İstanbul ve İzmir hariç ilçeleri tamamlanmış sayılır. Ayrıca bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan iller de görüşme kapsamına alınmıştır. Bunların dışında il statüsünde olan yaklaşık 20 il de şuan itibariyle görüşme masasındadır. Büyük bir çoğunluğunda da anlaşma sağlanmıştır.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tekstil işçisi Oktay Aslan'ın kısa filmleri mahallelerde gösteriliyor

SONRAKİ HABER

Aloha Tekstil işçileri: Ne primden ne de zamdan vazgeçeriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...