08 Ocak 2019 13:14
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ocak 2019 04:53

Taşeron işçi, Ataşehir Belediyesi önünde kendini yaktı

Eskiden Ataşehir Belediyesinde çalıştığı belirtilen bir işçi taşeron firmadan alacaklarını tahsil edemeyince belediye önünde kendini yaktı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

İstanbul'da Ataşehir Belediyesi önünde bir taşeron işçi kendini yaktı. R. K. isimli kişinin eskiden belediyede çalışan bir taşeron işçi olduğu öğrenildi. Nisan ayında belediye şirketine geçişler sırasında işten çıkarılan işçinin tazminatının da ödenmediği belirtildi. R.K. Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Taşeron firmada çalışırken alacaklarını tahsil edemeyen R.K. Ataşehir Belediyesine başvurdu. Yetkililerden olumsuz yanıt alınca öfkelenen R.K. belediye önüne gelerek kendini yaktı. Yangın söndürme tüpüyle müdahale sonrası ambulansla Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yara ve Yanık Merkezine nakledildi. İşçinin durumu ciddiyetini koruyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Ataşehir Belediyesi, olayın ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Belediyemiz ile çalışan bir yüklenici firmanın çalışanı, kendi firmasından alacağı olduğu için Ataşehir Belediyesine gelerek yetkililerden ödeme konusunda yardımcı olmalarını istemiştir. Belediye yetkilileri yardımcı olmak amacıyla yüklenici firma ile görüşmüş, ilgili ödemenin 11 Ocak Cuma günü yapılacağını öğrenip çalışana iletmiştir. Ardından belediye binasından ayrılan kişi bir süre sonra belediye binasına yeniden giriş yaparak elindeki yanıcı maddeyle kendini ateşe vermiştir. Belediye güvenlik görevlileri olaya anında müdahale etmiş ve çalışan hastaneye kaldırılmıştır" denildi.

DEV YAPI-İŞ'TEN EYLEM ÇAĞRISI

Öte yandan DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş, "Son 3-4 ay içinde 450 bine yakın inşaat işçisi işsiz bırakılıp açlığa mahkum edildi. İnşaat patronları ve taşeronlar ücretleri gasbediyor. İzin vermeyeceğiz" diyerek çarşamba günü saat 14.00'te Ataşehir Belediyesi önünde eylem yapacağını açıkladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sudan’da koalisyon ortaklarından istifa çağrılarına karşı miting

SONRAKİ HABER

Bir akademisyene daha hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...