08 Ocak 2019 09:09

Tutuklu CHP PM Üyesi Eren Erdem'in babası Hasan Erdem işten atıldı

CHP PM Üyesi Eren Erdem'in tahliyesinin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösteren baba Hasan Erdem işten atıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, önce tahliye kararı verilen ardından yakalama kararı çıkarılan CHP PM Üyesi Eren Erdem'in babası Hasan Erdem'in işten atıldığını Twitter'dan duyurdu.

Yarkadaş, baba Hasan Erdem'in Eminönü'de bulunan bir halıcıda çalıştığını belirtti.

BABA CEZAEVİ ÇIKIŞI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kapanan Karşı gazetesine yönelik 'FETÖ' davasında yargılanan Eren Erdem hakkında verilen tahliye kararının ardından tekrar yakalama kararı çıkarılmasına cezaevi önünde tepki gösteren baba Hasan Erdem, “O talimatları veren kişiye sesleniyorum: Kulağına küpe olsun, ne ben ne benim oğlum senden korkmuyoruz. Diz çöktüremeyeceksin. Eren Erdem’in üzerinden de CHP’ye gitmeye çalışma boşuna. Oğluma atfettiğin bütün suçları ben de işledim; ortağım. Ne biçim vicdan var sende, nasıl Müslümansın. Bu talimatlar bizi yıldırmaz, mücadelemize devam edeceğiz. Yarın Taksim’de eşim ile beraber kendimizi yakacağız” demişti.

NE OLMUŞTU?

Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada Eren Erdem hakkında tahliye kararı verilmişti. Savcılığın itirazı üzerine Erdem hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eyüpsultan Devlet Hastanesi bahçesindeki istinat duvarı çöktü

SONRAKİ HABER

Avcılar'da hurdalık yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...