03 Ocak 2019 12:00

AKP Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ istifa etti

AKP Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, hakkında çıkan çeşitli iddialar üzerine istifa etti. Karadağ’ın belediye başkan adayı olması bekleniyordu.

Fotoğraf: Mehmet Karadağ

Paylaş

Belediye başkanlığına aday gösterilmesi beklenen ancak hakkında çeşitli iddialar öne sürülen Çorum AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, kendisine kumpas kurulduğunu öne sürerek görevinden istifa etti. Karadağ, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çorum belediye başkanlığı aday belirleme sürecinde kendisine kurulan kumpaslarla mücadele ettiğini” ifade ederek, konuyla ilgili hukuki yollara başvurduğunu belirtti.

Karadağ, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, bir hafta önce AKP Genel Merkezine sunduğu istifa dilekçesinin bugün itibarıyla kabul edildiğini söyledi. 

'SİYASİ KOMPLO'

İsminin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adayı olarak anıldığını, bu süreçten sonra şantaj amaçlı "siyasi komplo" ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Karadağ, "Bu süreçte genel merkezimize iki kez sözlü olarak, bir hafta önce de yazılı olarak sürecin il başkanı kimliğim altında götürülmemesi, baskı unsuru olarak görülmemesi, partimizin bu konuda zarar görmemesi için il başkanlığında bulunmayı etik bulmadım ve istifamı sundum." dedi. 

Kendisine komplo kuran kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Karadağ, şöyle devam etti:

"Siyasi kumpas ya da şantaj diye adlandırılabilecek bir süreçle karşı karşıya kaldık. Bunları Allah'a havale ediyorum. Biz onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Şahsımız üzerinden AK Parti'nin Çorum'da yerel seçimlerde başarısız olması için çalışan bir ekip ruhudur bu. Sonradan gelişen hadiselere baktığımızda, bu kez şahsımızı bırakıp AK Parti'nin bazı isimleri üzerinden aynı oyunun devam ettirilmeye çalışıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz. Buna alet olan ve 'AK Parti'liyim' diyen kardeşlerimiz varsa derhal bu düşünceyi terk etmelidir. Bu sürecin içerisinde uzaktan yakından ilgisi alakası olan herkesin cezalandırılması için gereği neyse sonuna kadar kararlıyım."

Karadağ, şunları kaydetti: 

"Bugün itibarıyla istifa dilekçemi işleme koyan, bizi kırmayan, bize yol gösteren teşkilat başkanımıza, her konuda bize desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyorum. AK Parti'mizin bir neferi olarak seçimlerde zaferden zafere koşması için elimden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğim. Şimdiye kadar hiçbir çete ve benzeri oluşuma pirim vermedim. Hiçbir şekilde belden aşağı siyasetin içerisinde olmadım. Net oldum, mert ve dürüst oldum. Yol arkadaşlarımı hiçbir zaman satmadım. Bundan sonra da bu tavrımı devam ettireceğim."

Basın toplantısına AKP Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ile partili yöneticileri de katıldı. 

Karadağ, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Çorum belediye başkanlığına aday adayı olmuştu. Aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Karadağ’ın bir ‘ses kaydı’ olduğu ve bu yüzden genel merkez tarafından aday gösterilmekten son anda vazgeçildiği iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konser vardı da biz mi gitmedik

SONRAKİ HABER

Sahnede: Sinan, Erdal, Ercan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...