02 Ocak 2019 10:10

Bakana göre 100 bin öğrenci açıkta ama Erdoğan 'Yurt sorunu yok' diyor

CHP'li Başarır, yurtlara başvuran 100 bin öğrencinin açıkta kaldığını hatırlatarak, 'Cumhurbaşkanı yurt konusunda da halkı yanıltıyor' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'li Başarır, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'nun yurtlara başvuran 403 bin öğrenciden sadece 304 bin öğrencinin yerleştiği açıklamasını hatırlatarak “Cumhurbaşkanı diğer konularda olduğu gibi yurt konusunda da halkı yanıltıyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara belediye başkan adayları tanıtım toplantısında dile getirdiği, “Bay Kemal ne diyor? 'Yurt yok' diyor, 'öğrencilerin kalacağı.' Türkiye'de ne kadar yurt ne kadar yatak kapasitesi var, haberi yok. Çünkü kılavuzu karga, sıkıntı burada" sözlerini eleştirdi. Başarır, daha önce Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na konu ile ilgili soru önergesi 3 Aralık 2018 tarihinde yanıt verdiğini hatırlatarak Kasapoğlu'nun yurtlara 403 bin 276 öğrencinin başvuru yaptığı ancak bu öğrencilerin 304 bin 444’ü yerleşebildiğinin söylendiğini vurguladı. “Türkiye’de ne kadar öğrenci yurdu olduğundan, ne kadar yatak kapasitesi olduğundan kimin haberinin olmadığı somut bir biçimde ortadadır” diyen Başarır, Gençlik ve Spor Bakanı'nın 100 bin öğrencinin yetersiz kapasite nedeniyle açıkta kaldığını söylemesine rağmen Cumhurbaşkanın diğer konularda olduğu gibi yurt konusunda da halkı kandırdığını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şule’nin ailesinden çağrı: Artık vicdan arıyoruz

SONRAKİ HABER

Sağır Han'ın üstündeki kaçak yapılar yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...