31 Aralık 2018 09:19

Filipinler'de AVM'de patlama: 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı

Filipinler'de bir AVM'de bombalı saldırı nedeniyle gerçekleştiği değerlendirilen patlamada 2 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Jewel Blake H. Lumasag/Facebook

Paylaş

Filipinler'in güneyinde bir alışveriş merkezinde bombalı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Patlama Mindanao adası üzerindeki Cotabato şehrinde meydana geldi.

Filipinler Ordusundan Tümgeneral Cirilito Sobejana, Cotabato şehrindeki "South Seas" alışveriş merkezinin girişinde bomba patladığını belirtti. Sobejana, 2 kişinin hayatını kaybettiği patlamada 21 kişinin de yaralandığını bildirdi. Başka yerel kaynaklar ise 23 kişinin yaralandığını, yaralılarının tedavi için hastanlere götürüldüğünü aktardı.

Yetkililerin, bölgedeki başka bir bombayı imha ettiğini aktaran Sobejana, uzaktan kumandayla patlatıldığı sanılan bombayla ilgili inceleme başlatıldığını ifade etti.

Cotabato Belediye Başkanı Frances Cynthia Guiani-Sayadi, patlamaya "insanlığa karşı bir eylem" dedi. Yeni yıldan bir gün önce gerçekleşen eylemi şiddetle kınayan belediye başkanı, "Bu sadece başka bir terör eylemi değil, insanlığa karşı bir eylemdir. Bu neşe üretilen zamanda böyle bir kötülüğün varlığını anlayamıyorum. Birkaç masum insanın hayatını kaybetti ve bir düzine insanı yaraladı" açıklaması yaptı.

Emniyet güçleri, patlamanın arkasında terör örgütü IŞİD ile bağlantılı yerel örgütlerin olabileceğinden şüpheleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fas'taki turist kadın cinayetleri: 1 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Rusya, casusluk iddiasıyla bir ABD'liyi gözaltına aldığını duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...