Siverek'te Ahmed Arif rekoru
SİVİLDER (Siverek’i İl Yapma Deneği) proje meclisi tarafından organize edilen dünya rekoru kırma girişimi öncesinde şehirde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Tarihi Gümrük Hanı’nda şair Hicri İzgören “Ahmed Arif ve Şiir “ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Ahmed Arif’in şiirleri ve sanatına dair konuşan İzgören, Ahmed Arif'in kendi akımını oluşturan bir şair olduğunu vurguladı.
Yazar Şeyhmus Diken de “Mehmed Uzun ve Edebiyat “ konulu bir söyleşi düzenledi. Söyleşisinde Mehmed Uzun’un Modern Kürt Edebiyatının kurucu olduğu dile getiren Diken, Uzun’un romanlarının içeriğine vurgu yaptı.
Guinness rekorunu kırmak için Firkan Tüysüz Stadyumu’nda buluşan on binlerce Siverekli aynı anda Ahmed Arif’in Anadolu şiirini okudu. Rekor girişimine halkın yanı sıra CHP ve AKP’den de milletvekilleri katıldı.
6 ay boyunca süren çalışmalar sonucunda 30231 kişi aynı anda Ahmed Arif’in Anadolu şiirini beş dakika okuyarak dünya rekoru kırılmış oldu. Daha önce bu rekor 23800 kişiyle Malatya’da kırılmıştı. (Siverek/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et