23 Aralık 2018 11:46

Datça'da 'Hastanemize doktor istiyoruz’ kampanyası başlatıldı

Datça'da yaşayan yurttaşlar, 2017'de hizmete açılan devlet hastanesindeki sağlık personeli sorununun çözülmesi talebiyle kampanya başlattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi’nde 2017 yılı ocak ayında hizmete açılan devlet hastanesinde doktor ve sağlık çalışanı eksiğinin bir an önce çözüme kavuşturulması amacıyla imza kampanyası başlatıldı. 34 yatak kapasiteli hastanede, iç hastalıkları, genel cerrah ve anestezi olmak üzere üç ana branşta hiç doktor bulunmuyor.

‘YAZ AYLARINDA NÜFUS, ÜÇ KAT ARTIYOR’

Datça Güç Birliği adına bir açıklama yapan Mutlu Gündoğan, Datça’nın 21 bin olan resmi nüfusunun yaz aylarında 70-80 binlere yükseldiğini hatırlatarak “İlçemize yeni bir hastane binası yapılmasına rağmen, doktor ihtiyacı halen karşılanmadı. Eski hastane binasının yetersizliği nedeniyle, ilçede yıllarca sağlık hizmetleri konusunda sıkıntı yaşandı. Şimdi yeni bir hastaneye kavuştuk ama halen uzman doktorlar bekliyoruz. Dahiliye uzmanı 6 aydır, genel cerrah ise 2 senedir yok" ifadelerini kullandı.

‘KALICI ÇÖZÜM BEKLİYORUZ’

Datça’ya en yakın hastanenin 70 km uzakta Marmaris’te bulunduğunu vurgulayan Gündoğan, “Datça uzak. Datça, Muğla’nın sürgün yeri. Hamile yakınımızı, hasta yaşlı veya  çocuğumuzu 70 kilometrelik virajlı yoldan Marmaris’e götürmekten usandık. Geçici görev ile göz boyanmasın. Gelen doktorlar sadece poliklinikte çalışıyor, akşam gidiyor. Datça, Allah’a emanet kalıyor. Sağlık Bakanlığı’nın atama yapan biriminden ve Muğla Sağlık Müdürlüğü’nden bu konuda desteklerini ve kalıcı çözümlerini bekliyoruz” dedi.

Gündoğan, ilk günde 2 bine yakın imza toplandığını belirtirken en az 10 bin imza toplamayı hedeflediklerini söyledi. (Muğla/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Latmos’ta kamyonlar değil turist otobüsleri dolaşsın'

SONRAKİ HABER

Samsun Büyükşehir Belediyesine 'ağaçlarımıza dokunma' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...