22 Aralık 2018 06:49
Son Güncellenme Tarihi: 22 Aralık 2018 16:59

Diyanet İşleri Uzmanı: YouTuber'lar hesap günü tespit edilecek

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök’ün 'Sosyal Medyada Genç Olmak' başlıklı yazısı sosyal medyada tepki çekti.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök'ün 'Sosyal Medyada Genç Olmak' başlığıyla yayımlanan yazısı kamuoyunda tepkilere neden oldu. Yazıda YouTuberlar için, “Kameralar bir ömür boyu kayıtta kalacak, en başarılı ‘YouTuber'lar hesap günü tespit edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök'ün 'Sosyal Medyada Genç Olmak' başlığıyla yayımlanan yazısında gençlerin sosyal medya alışkanlığı için, “İnsan zaafları ve tutkuları ile insandır. İslam dini açısından önemli ve öncelikli olan bunlardan arınmış olmak değil, bunları kontrol altında tutarak iyi, faydalı ve dengeli bir hayatı inşa edebilmektir. Güç, servet ve şehvet tutkusunun yanında beğenilme arzusu, elindekinden daha fazlasına sahip olma tutkusu, takipçilerinin çokluğu ile övünme isteği (tekâsür) özellikle sosyal medya alanında gün yüzüne çıkardığımız zaaf noktalarımızdır” denildi.

Söz konusu yazıyı ilk olarak Cumhuriyet'ten Ozan Çepni duyurdu. Çepni'nin ücretsiz dağıtılan bir kitapçığa dayandırdığı yazı, Diyanet'in sitesinde de yer alıyor. Gençlerin kendisinin ve ailesinin mahremini açığa çıkarmasının doğru olmadığı belirtilen yazıda YouTuberlar için, “Kameralar bir ömür boyu kayıtta kalacak, en başarılı ‘YouTuber'lar hesap günü tespit edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, “İzni olmadığı halde bir başkasına ait herhangi bir fotoğraf ya da bilgiyi sosyal medya hesaplarında paylaşmak, bu şekildeki paylaşımları beğenmek ve retweet etmek kul hakkı ihlalidir” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyen İbrahim Gül: Bu kafa ile Aleviler daha çok bedel öder

SONRAKİ HABER

AKP'den seçim hamlesi: YSK üyelerinin görev süresi uzatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...