16 Aralık 2018 07:48

Kardemir Haddecilik'te iş cinayeti: 1 işçi yaşamını yitirdi

Kardemir Haddecilik Fabrikasında çalışan elektrik işçisi Turan Duran, iş güvenliği önlemleri alınmadığı için yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kardemir Haddecilik'te çalışan elektrik işçisi Turan Duran, iş güvenliği önlemleri alınmadığı için yaşamını yitirdi.

İzmir Aliağa'da kurulu bulunan Kardemir Haddecilik Fabrikasında bu sabah bir iş cinayeti daha yaşandı. Sabah vardiyasında fabrikanın üçüncü haddesinde testere kısmında çalışan Turan Duran isimli bir işçi hayatını kaybetti.

Evrensel'e bilgi veren işçilerin aktardığına göre, iş cinayeti raylı sistemde kesimin ardından kalan demir talaşlarının temizleme işlemi sırasında yaşandı. Bu sırada herhangi bir uyarı levhası konulmamış ya da önlem alınmamış. Temizleme işlemini fark etmeyen başka bir işçi sıradaki paketi sürünce Duran'ın göğsü ezilmiş.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ

Araba ile hastaneye götürülmeye çalışılan işçi Turan Duran, yolda yaşamını yitirdi. İşçinin cenazesi, Aliağa Devlet Hastanesi'nde bekletiliyor. Edinilen bilgilere göre, 53 yaşında olan Turan Duran emekli olduktan sonra Kardemir Haddecilik'ta çalışmaya başlamış.

'İŞ GÜVENLİĞİ SINAVININ CEVAPLARI ÖNCESİNDE DAĞITILDI'

İşçiler, fabrikada sürekli iş kazalarının yaşandığını ancak yönetimin bu kazaların üstünü örttüğünü söyledi. İş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğunu dile getiren işçiler, sınav öncesi işçilere cevap anahtarlarının önceden dağıtıldığını ileri sürdüler. İşçiler, temizliği farketmeyen işçinin fabrikaya yeni başladığını ve bu konuda yeteri kadar bilgilendirilmediğini de ifade ettiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'daki heykellerin çoğuna zarar verildi

SONRAKİ HABER

Trakyalıların termik santrale karşı yürüttüğü mücadele sonuç verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...