14 Aralık 2018 07:59

EMEP: Emeklilikte yaşa takılanların mücadelesinin yanındayız

EMEP, emeklilikte yaşa takılanların taleplerinin karşılanması gerektiği belirtilerek verilecek mücadelenin yanında olduklarını duyurdu.

Fotoğraf: Muammer İrtem/DHA

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini belirtip EYT’lerin taleplerinin ve taleplerini kazanmak için verdikleri mücadelenin yanında olduklarını ifade etti.

Toplumun önemli bir kesimini doğrudan ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar sorununun, siyasi iktidarın çözümü reddetmesi nedeniyle krize dönüştüğünü vurgulayan Topçu; “Bu sorun AKP dışındaki partilerin sosyal güvenlikle ilgili vaatlerinin arasında yer almış,  gündemde ağırlıklı yer alması nedeniyle beklenti de yaratmıştır. Emeklilik yaşını kademeli olarak artırarak mezarda emeklilik uygulamasını getiren, üstelik uygulamayı geriye doğru işleten iktidarların bu sorunun meydana gelmesinde sorumlulukları vardır” dedi.

İşçinin, emekçinin, üreticinin alın terinin ürünü ve 81 milyonun hakkı olan kamu kasasını tekeller başta olmak üzere sermayeye cömertçe açmakta sakınca görmeyen Erdoğan ve AKP iktidarının, emeklilikte yaşa takılanların talebine kaynakların kısıtlılığını gerekçe göstererek reddettiğini ifade eden Topçu şunları söyledi; “EYT sorununu çözmeyi bir vaat olarak seçim programına alan parlamento partileri şimdi bu sorunu çözme yükümlülüğü ile karşı karşıyadır. Üstelik bu partilerden  MHP iktidarın ittifak partisidir. MHP dahil mecliste yer alan 4 partinin yasa çıkarma için sandalye sayısı yeterlidir. Ancak, Erdoğan'ın ittifak gücü ve fiilen iktidar ortağı MHP çözümü savsaklamayı tercih etmektedir. Bütçe yasasının içinde yapılacak düzenlemelerle bu sorun rahatlıkla çözülebilir, yeter ki çözmeye niyet olsun.”

Topçu Emek Partisi olarak, EYT'ın taleplerinin ve taleplerini kazanmak için verdikleri mücadelenin yanında olduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DHMİ, havalimanı inşaatındaki kötü koşulları kabul etti

SONRAKİ HABER

Flormar için dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...