Gağand belgeseli İstanbul’da gösterilecek

Dersim bölgesinde kutlanan 'Gağand Bayramı' hakkında hazırlanan 'Gağand/Khalek’in Ölümü' adlı belgesel, 13 Aralık'ta İstanbul'da gösterilecek.

11 Aralık 2018 09:15
Paylaş

Dersim coğrafyasında ve Mezopotamya’nın başka halkları tarafından kutlanan “Gağand Bayramı” hakkında hazırlanan “Gağand/Khalek’in Ölümü” belgeseli İstanbul’da izleyici ile bulaşacak. 13 Aralık Perşembe günü yapılacak belgeselin gösterimi Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yönetmenliğini Umur Hozatlı’nın, yapımcılığını ve süpervizörlüğünü ise Cemal Taş’ın üstlendiği belgeselin ilk gösterimi 13 Ekim’de Dersim’de yapıldı. Müzik kurgusunu Levent Güneş’in yaptığı belgeselde Dersimliler Gağand ritüelini oynadı.

Belgeselin basın metninde, “Coğrafyamızda kaybolmaya yüz tutmuş kadim kültürel öğelerden biri, Dersim halkları başta olmak üzere bazı Mezopotamya halklarının kutladığı Gağand Bayramı. Diğer kayıp veya kaybolmakta olan kültürlere dikkat çekmek ve kaybolmasını önlemeye katkıda bulunmak amacıyla Gağand Bayramı’nı tüm yönleriyle belgesel film olarak beyaz perdeye aktarmaya çalıştık” ifadelerine yer verildi.

Belgesel, İstanbul’daki galasının ardından 15 Aralık’ta İsviçre’nin Winterthur şehrinde, daha sonra ise Avrupa’nın diğer şehirlerinde gösterilecek. (İstanbulEVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Uludağ ve Bolu Dağı'nda kar etkili oluyor

SONRAKİ HABER

97 bin öğretmen açığına karşın 20 bin atama yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...