Mülkiye öğrencileri, ana kapının kapatılmasını protesto etti

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ana kapısının kendilerine kapatılmasını protesto eden öğrenciler, toplu halde ana kapıdan geçti.

10 Aralık 2018 12:07
Paylaş

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin sembolü olan ana giriş kapısının öğrencilere kapatılması tepkilere neden oldu. Fakülte yönetiminin kendilerini ilgilendiren bir konuda haber vermeden karar almasını eleştiren öğrenciler, gerçekleştirdikleri forumda yasağa karşı neler yapacaklarını konuştu. Forumun ardından öğrenciler alkışlarla ve sloganlarla kendilerine kapatılan kapıdan geçerek yasağı protesto etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ana giriş kapısının öğrencilere kapatılması tepkilere neden oldu. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde yer alan fakültenin de sembolü olan ana giriş kapısının öğrencilere kapatılmasını, fakülte yönetiminin “Okulumuza devlet büyükleri geliyor, onları ağırlamak için yaptık” diye savunduğu ileri sürülürken öğrenciler kararın geri alınmasını istiyor.

'ÖĞRENCİLERİ İLGİLENDİREN BİR KONUDA HABER VERİLMEDEN KARAR ALINIYOR'

Kararın ardından orta kantinde buluşan öğrenciler, öğrenci topluluklarının kararıyla forum gerçekleştirdi. Forumda öğrenciler, fakülte yönetiminin aldığı kararın politik bir karar olduğuna dikkat çekerek kendilerini ilgilendiren bir konuda haber verilmeden karar alınmasını eleştirdi. Mülkiyeye nasıl sahip çıkacaklarını tartışan öğrenciler, yasağa ilişkin imza kampanyası düzenleme, dekanla görüşme talep etme gibi girişimleri nasıl yapacaklarını konuştu. Forumun ardından öğrenciler kendilerine kapatılan kapıdan toplu halde geçerek “Mülkiye burada, Dekan nerede?” sloganları ve Mülkiye Marşı’yla fakülte yönetimini ve yasağı protesto etti. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Binali Bey aday olursa istifasına gerek yok

SONRAKİ HABER

Antep’te işçiler, krizin yüküne karşı mücadeleyi konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...