10 Aralık 2018 06:41

Tasarruf tedbiri rafta: Harput'a 80 milyon TL'ye Diyanet Külliyesi

Elazığ Harput'ta yapılacak Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi için 80 milyon TL harcanacak.

Görsel:

Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi proje dosyası

Paylaş

Elazığ Harput'ta yapılması planlanan ve yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan 'Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi' projesi hayata geçiriliyor. 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyeti 80 milyon TL.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Harput Diyanet Eğitim Merkezi binasının yıkılarak yerine yapılacak olan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi projesi için Elazığ İl Özel İdaresi ihaleye çıktı. 25 bin metrekarelik alana yapılacak projenin maliyeti yaklaşık 80 milyon TL olarak açıklandı. İl Özel İdare Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde yapılan inşaat ihalesini Ziver inşaat kazandı.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, projeyle ilgili olarak, "Malumunuz bu tasarruf tedbirlerinden dolayı bazı tesislere başlamama durumu söz konusuydu. Ama biz bunun Elazığımız açısından ne kadar önemli olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu, bir an önce ihalesinin yapılması gerektiğini ortaya koyunca bakanlığımız da bu konuda bizleri kırmadı" dedi.

Külliye binasının yapımına bu ay başlanacak, tamamlanma süresi tahmini olarak 900 gün olarak hesaplanıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da Gazeteci Kenan Kırkaya dahil 12 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Eski Malezya Başbakanı Necip gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa