08 Aralık 2018 12:54

Kayyım belediyeyi seçim ofisi gibi kullanıyor

Diyarbakır Belediyesine atanan Kayyım Cumali Atilla, aday olduktan sonra görevi bırakması gerekirken seçim çalışmalarını belediye binasında yürütüyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan Kayyım Cumali Atilla, AKP’den aday olduktan sonra istifa edip görevi bırakması gerekirken seçim çalışmalarını hâlâ belediye binasında yürütüyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde aday olmak isteyen devlet memurlarının istifası için 1 Aralık’ı son gün olarak belirledi. Bu kuralın Demokratik Bölgeler Partisine (DBP) ait belediyelere atanan ve “memur” statüsünde olan kayyımlar için de geçerli olduğu belirtilirken, AKP’nin aday gösterdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyımı Cumali Atilla’nın istifa etmediği kaydedildi. Kayyım, istifa etmediği gibi seçim çalışmalarını da belediye binasında yürütüyor.

BELEDİYEYİ KULLANIYOR

AKP’ye yakınlığıyla bilinen dernekler ile ilçe kaymakamları tarafından son günlerde sık sık ziyaret edilen Atilla, tüm kabulleri de, ayrılması gereken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki makam odasında gerçekleştiriyor. Yine, kayyıma ziyaretler belediyenin resmi web adresinde fotoğraflarıyla birlikte yayımlanıyor.  (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Emiroğlu, üniversitedeki görevinden alındı

SONRAKİ HABER

%100 mücadele-İsveç tarihi sergisinde işçi sınıfı mücadelesi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...