07 Aralık 2018 17:26
Son Güncellenme Tarihi: 07 Aralık 2018 17:25

KESK Bursa’da Öykü Arinler için kök hücre kampanyası başlattı

Bursa'da KESK, Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklara umut olmak için kök hücre bağışı kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK Bursa Şubeler Platformu, Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklara umut olmak, kök hücre bağışı konusunda farkındalığı artırmak için Kent Meydanında açıklama yaparak kök hücre bağışı kampanyasını başlattı.

İzmir’de yaşayan Tüm Bel- Sen 1 No’lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı ile Eylem Yazıcı’nın kızları Öykü Arin’e nadir görülen JuvenilMyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulduktan sonra tüm yurtta başlatılan kampanya ya Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Bursa Şubeler Platformu da dahil oldu.

Kent Meydanında bulunun Kızılay kan aracı önünde açıklama yapan KESK üyeleri daha sonra kök hücre bağışında bulunmak için kan verdi.

YAŞATMAK İÇİN KAN VERMELİYİZ

Kampanya önceci açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Bursa Şubeler Platformu dönem sözcüsü Derya Şimşek Aksakal: “Türkiye’de kök hücre koordinasyon merkezine kayıtlı yaklaşık 1850 kişi ilik nakli için uygun dönor bulunmasını bekliyor. Bunların yarısından fazlası çocuk Oysa 80 milyon nüfusu bulunan ülkemizde kök hücre bağışçı sayısı sadece 275 bin kişi” diyen Aksakal sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde kan bağışında farkındalık büyük ölçüde oluştu. Ancak kök hücre bağışında bu farkındalık yeterli düzeyde değil. Lösemiler için kök hücre bağışçısından yapılacak ilik nakli hayata tutunmanın ve gülümsemenin tek yolu. Bağışçı olduğunuzda Türkiye’de hatta dünyada birinin hayatında değişiklik yaratabilir ona umut olabilirsiniz. Yani belki de siz umutsunuz. Bugün burada yaptığımız kök hücre bağışını Bursa’da yaygın bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Yaşatmak için kan vermeliyiz. Öykü Arin ve diğer tüm lösemililer için umut olmalıyız” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat’ın duruşması 7 Mart’a ertelendi

SONRAKİ HABER

İşçilerden ve sendikalardan asgari ücret için ortak mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa