05 Aralık 2018 12:19

Ahmet Türk Mardin için HDP'den aday adayı oldu

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye eş başkanlığı için HDP’den aday adayı oldu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye eş başkanlığı için HDP’den aday adayı oldu. Yerine kayyım atanan Türk, başvurusuna ilişkin "Bu bizim için bir rövanştır" açıklamasında bulundu.

Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı için Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) aday adaylığı başvurusunda bulundu. HDP İl Örgütü binasına gelen Türk, başvurusu dosyasını komisyona teslim etti.
 
Türk, başvuru sonrası Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuştu.
 
Kesin adaylık kararının partisi ve halk tarafından verileceğini belirten Türk, “Bu bizim için bir rövanştır" dedi. 
 
Türk, şunları söyledi: “Halkın iradesinin gasbedildiği bir dönemde, bu gaspa karşı bütün gücümüzle iktidarın yürüttüğü politikanın yanlışlığını anlatmalıyız. Halkın iradesini gasbedenlere karşı demokratik bir güç birliğine ihtiyacımız var. Bu seçim açıkçası halkımız için bir sınavdır. Bizim için bir rövanştır. kayyım atayanlara, halkın iradesini hiçleştirenlere karşı bir mücadeledir. Biz o şekilde değerlendiriyoruz."
 
Açıklamanın ardından komisyon üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Türk, sonrasında açlık grevinde bulunan HDP Mardin milletvekilleri Tuma Çelik ve Ebru Günay'ı ziyaret edip, sohbet etti.
 
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Februniye Akyol ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığına seçilen Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2016’da görevlerinden uzaklaştırılması sonrası yerlerine kayyım atanmıştı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Çöp atarken polis kurşunuyla öldürülen Yarış’ın duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

PTT’nin müdahillik şartı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...