04 Aralık 2018 03:09

Ballon d'Or (Altın Top) ödülü, Modriç ve Hegerberg'e

Yılın en iyi erkek futbolcusu ödülünü Luka Modriç, en iyi kadın futbolcusu ödülünü Ada Hegerberg, en iyi 21 yaş altı oyuncu ödülünü Mbappe aldı.

Fotoğraf: Yoan Valat/EPA/AA

Paylaş

Futbol dünyasının en popüler ödüllerinden olan Ballon d'Or sahiplerini buldu. France Football dergisi tarafından düzenlenen organizasyonda, yılın en iyi erkek futbolcusuna verilen Altın Top ödülünün sahibi, Luka Modriç oldu. En iyi 21 yaş altı oyuncuya verilen Kopa Kupası'nı Mbappe, en iyi kadın futbolcu ödülünü de Norveçli Ada Hegerberg kazandı. Ödül törenine sunucu DJ Martin Solveig'in Hegerberg'e yönelttiği "Twerk (kalça dansı) yapmayı biliyor musun?" sorusu damga vurdu.

Tecrübeli orta saha oyuncusu Luka Modriç, kariyerinde ilk kez Ballon d'Or ödülüne layık görüldü. Oylamada Cristiano Ronaldo ikinci, Antoine Griezmann üçüncü, Kylian Mbappe dördüncü ve Lionel Messi beşinci sırayı aldı.

Öte yandan en iyi kadın futbolcu ödülünü Fransa ekibi Olympique Lyon'dan Norveçli Ada Hegerberg, en iyi 21 yaş altı oyuncuya verilen Kopa Kupası'nı Kylian Mbappe kazandı.

GECEYE SUNUCU SOLVEIG'İN SORUSU DAMGA VURDU: 'TWERK YAPMAYI BİLİYOR MUSUN?'

Ödül töreninin sunuculuğunu Fransız DJ Martin Solveig yaptı.

En iyi kadın futbolcu seçilerek Ballon d'Or ödülünü kazanan Ada Hegerberg, Solveig tarafından sahneye çağrıldı. Solveig, sahneye gelen Hegerberg'e "Daha önce Mbappe için küçük bir dans gösterisi hazırladım ve aynısını senin de yapıp yapamadığını merak ediyorum. Twerk (kalça dansı) yapmayı biliyor musun?" sorusunu yöneltti. Sorudan rahatsız olan Hegerberg, "Hayır" yanıtını verdi ve Solveig'den uzaklaştı.

Solveig'in sorusuna gülen tek isim gecenin diğer sunucusu David Ginola oldu. Kameraların döndüğü Fransız futbolcu Kylian Mbappe'nin de soruya anlam veremediği görüldü.

Hegerberg yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı ve sahnede böyle bir soru beklemediğini ama soru sebebiyle üzgün olduğunu ve soruyu cinsiyetçi olarak nitelemediğini söyledi.

Solveig de daha sonra Hegerberg'le bir fotoğrafını Twitter hesabında paylaştı ve kadın futbolcudan özür diledi. Fakat bu özür, Solveig'i affettirmedi. Ünlü tenis oyuncusu Andy Murray, sosyal medya hesabından "İnsanların bu olay karşısında aşırı tepki verdiğini ve olayın şakadan ibaret olduğunu düşünen varsa yaşanan durum hiç de öyle değildi" notunu paylaştı.

ÖDÜLÜN GEÇMİŞİ

France Football dergisinin 1956-2009 yıllarında verdiği Altın Top ödülü ile FIFA'nın 1991-2009 senelerinde seçtiği Dünyada Yılın Futbolcusu ödülü, 2010'da FIFA Altın Top adı altında birleşmişti. FIFA ve France Football dergisi, FIFA Altın Top ismiyle verilen yılın futbolcusu ödülünün ortaklığına 2016'da son vermişti.

Bu ödülü en çok kazanan isimler, 5'er kez ile Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri merkezli 'FETÖ' operasyonu: 68 gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Maduro: Türkiye bizim yol arkadaşımız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...