Seyyar satıcılara zabıta; yakınlarına polis saldırdı

Esenyurt'ta patates ve soğan satan iki kardeş zabıta saldırısına uğradı. Seyyar satıcıların tepki gösteren yakınlarına da polis saldırdı.

01 Aralık 2018 15:34
Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

İstanbul Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’nde araçta patates, soğan satan Ahmet Taygur ve Ferdi Volkan Taygur kardeşler Esenyurt zabıtalarının saldırısına uğradı. Baba Ramazan Taygur'un anlattıklarına göre olay Talatpaşa mahallesinde yaşandı. Çocuklarının araçta patates soğan sattıklarını belirten Taygur “O sırada gelen zabıtalar burada satış yapamayacaklarını söyleyerek ürünlere el koymak istiyor. Çocuklar ise 'Ürünlere el koyamazsınız ancak ceza yazar gidersiniz' diyor. Bunun ardından zabıtalar iki oğluma saldırıyor” diye konuştu.

Olayın yaşandığı sırada saldırıyı gören yakınlarının ise baygınlık geçirdiklerini dile getiren baba Taygur saldırıyı telefona çekenlere de çevik kuvvetin gaz sıktığını ‘Çocuklarımı görmek istiyorum’ dediği için kendisinin de polisler tarafından yere yatırıldığını belirtti.

Daha önce yine bu tür saldırılara maruz kaldıklarını söyleyen Taygur, zabıtalardan şikayetçi olacaklarını belirtti. Yaşanan olayların ardından Ahmet Taygur, Ferdi Volkan Taygur ve bir akrabaları gözaltına alındı. Zabıta saldırılarının sık yaşandığını belirten mahalle halkı da yaşananlara tepki gösterdi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan ittifak açıklaması: Her yerde güzel şeyler olacak

SONRAKİ HABER

Yerel seçimlerde adaylık için istifa süresi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...