02 Aralık 2018 18:00
Son Güncellenme Tarihi: 02 Aralık 2018 18:04

Süper Lig'de büyük derbi | Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0

Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray'ı Beşiktaş, Ljajic'in penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Görseller: Pixabay & BJK ve GS kulüp logoları (Kolaj: Evrensel)

Paylaş

Süper Lig'de rakibi Galatasaray'ı Vodafone Park'ta ağarlayan Beşiktaş, 18'inci dakikada Ljajic'in penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Sert geçen maçta çok sayıda oyuncu sarı kart gördü.

Beşiktaş'ın sahahaya çıktığı ilk 11 şöyle: Karius, Adriano, Necip Uysal, Vida, Caner Erkin, Medel, Dorukhan Toköz, Quaresma, Ljajic, Mustafa Pektemek, Güven Yalçın

Derbi maçta Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray ise bu kulvardaki son karşılaşmasına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'de geçen hafta sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Serdar Aziz kadroda yer almazken, o maçta ilk 11'de görev alan Ömer Bayram ise yedeğe çekildi.

Derbi maçta bu futbolcuların yerine Ahmet Çalık ile Yuto Nagatomo forma giydi.

Galatasaray karşılaşmaya, Fernando Muslera, Ozan Kabak, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Mariano Filho, Fernando Reges, Selçuk İnan, Yuto Nagatomo, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Eren Derdiyok 11'i ile başladı.

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Ahmet Çalık, Süper Lig'de 9 maç aradan sonra ilk 11'de görev yaptı.

FATİH TERİM LOCA'DAN TAKİP EDİYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle karşılaşmada görev yapamadı. Karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Levent Şahin var.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY REKABETİNDE 344. RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasaray, bu maçla 344. kez karşılaşıyor.

Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924’te Beşiktaş’ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 94 yıllık rekabette, geride kalan 343 maçın 121’ini Galatasaray, 109’unu Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 482 golüne, siyah-beyazlılar 451 golle karşılık verdi.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 120 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın ligde karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 44, Beşiktaş ise 34 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 42 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 148, siyah-beyazlılar 127 gol attı.

Galatasaray, son dönemde deplasmanda oynadığı derbileri kazanamıyor.

Sarı-kırmızılı takım, önemli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı bu kulvarda deplasmanda yaptığı son 7 maçta galip gelemedi.

Rakip sahada son derbi galibiyetini 2014-2015 sezonunda, 4 Ocak 2015’te Beşiktaş’ı 2-0 yendiği maçta alan Galatasaray, sonraki 7 deplasman müsabakasından 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu dönemde Beşiktaş’a konuk olduğu 3 derbide 2 yenilgi ve bir beraberlik yaşayan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynadığı 4 maçın 2’sinde berabere kaldı, 2’sini kaybetti.

Sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda 4 kez ağları havalandırırken kalesinde 11 gol gördü. (AA)

Şampiyonu belirleyen Galatasaray-Beşiktaş derbileri
Mithat Fabian Sözmen yazdı

ÖNCEKİ HABER

'Irkçılığa hayır, hepimiz göçmeniz'

SONRAKİ HABER

ODTÜ'lü Ali Baran'ın hatırasına çirkin saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...