01 Aralık 2018 13:12

Şiddetten kaçtı, 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor

Hatay'da eşinden gördüğü şiddetten kaçarak İstanbul'a gelen Ş.Y., 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Fotoğraf: Emin Yeşil/DHA

Paylaş

Hatay'da eşinin şiddeti ve bir başkasıyla dini nikahla evlenmesinden sonra üç çocuğuyla İstanbul'a gelen Ş.K., çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor.

DHA'dan Emin Yeşil'in haberine göre, yaklaşık 1 yıl önce üç çocuğuyla İstanbul'a taşınan Ş.Y., rutubetli bir evde çocuklarıyla birlikte kalıyor. 39 yaşındaki Ş.Y., kocası H.Y.'nin kendilerini terk ederek bir başka kadınla dini nikahla evlendiğini söyledi. 17 yaşında H.Y. ile görücü usulüyle evlenen Ş.Y., evlendikten sonra eşi ile geçimsizlik yaşamaya başladı. Eşinden zaman zaman şiddet gören Ş.Y., ikinci şoku ise geçtiğimiz yıl yaşadı.

Eşinin bir başkasıyla evlendiğini söyleyen Ş.Y., kocası H.Y.'nin ilgisizliği, şiddeti ve ikinci evliliğinden dolayı İstanbul'a yerleştiğini söyledi. Ş.Y., "Kocamın hakaretleri ve çocuklarımızın okulu bırakıp çalışmalarını istemesinden, beni terk edip başka bir evlilik yapmasından dolayı Hatay'dan İstanbul'a göç ettim" dedi.

'BABAMI HİÇBİR ZAMAN AFFETMEYECEĞİM'

Ş.Y.,'nin 17 yaşındaki lise öğrencisi kızı Z.Y., "Hatay'da oturuyorduk. Babamız bize hiçbir şekilde bakmıyordu. Eve bile gelmiyordu. Bazen eve geliyordu, annemle ve bizimle kavga ediyordu. Bize okuldan ayrılmamızı ve çalışmamızı söylüyordu. Sürekli olarak bizi tehdit ediyordu. Bizde dayanamayıp Sultangazi'ye göç ettik" dedi.  

Babasını özlemediğini de söyleyen Z.Y., "Özleseydik zaten burada olmazdık. Babam gelirse hiçbir şekilde kendisini affetmem" diye konuştu.

'SOĞUKTA DERS ÇALIŞIYORUM'

Yaşadıkları evin soğuk olduğunu ve ısınma problemini elektrikli soba ile çözmeye çalıştıklarını ifade eden Z.Y., "Soğukta ders çalışıyorum. Okuduğum okul ile evimiz arasında 4 kilometre var. Bazen minibüs param olmadığı için yürüyerek gitmek zorunda kalıyorum." dedi. (HABERMERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Osmanlı tarih yazımında iktidar ve tarihçi ilişkisi

SONRAKİ HABER

Af Örgütü, Çin'e sordu: Akıbeti bilinmeyen Uygurlar nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...