01 Aralık 2018 12:06

Bekaroğlu: Ankara ve İstanbul alınırsa Erdoğan’ın devam etmesi zor

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yerel seçim ve ittifak tartışmalarını değerlendirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yerel seçimler, ittifak arayışları, ekonomik kriz ve Meclis Genel Kurulunda görüşülecek olan 2019 Merkezi Yönetim Bütçesi’ni değerlendirdi. Bekaroğlu, “Muhalefet Ankara, İstanbul gibi yerleri alırsa Erdoğan’ın devam etmesi zor olacak” dedi.

Bütçenin büyük bir açık vereceği öngörüsünde bulunan Bekaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Bütçe, ekonomik kriz bütçesidir. Bu bütçe borç ödeme bütçesidir. Her tarafta krizle baş etmeye çalışan bir bütçe; borç ödeme bütçesidir. Yani hükümet 2019’da başlangıç ödeneğinin yüzde 3’ü kadar borçlanabilecek. Bu bütçe normalde 80 milyar TL civarında açık verecek bir bütçe, ama yüzde 3’üne kadar borçlandığı zaman, bütçe açığına 30 milyar daha buradan eklenecek. 110-120 milyar TL açık verecek bir bütçe.”

‘ERDOĞAN’IN DEVAM ETMESİ ZOR’

Ekonomik krizin gölgesinde gerçekleşecek yerel seçimlerin önemine değinen Bekaroğlu, ekonomik krizin giderek derinleştiğini ve bunun özellikle seçimlerde AKP’ye oy kaybettireceğini kaydetti. Bekaroğlu, şunları ekledi: “AK Parti’nin gerçek anlamda geri dönüşsüz bir düşüşe geçebileceği bir seçim. Muhalefet Ankara, İstanbul gibi yerleri alırsa Erdoğan’ın devam etmesi zor olacak. Şu anda bütün anketlerde AKP’nin oylarının düştüğü görülüyor. Bu nedenle AK Parti aday profillerini değiştirdi. Tabii ekonomideki göstergeler de önemli. Seçime doğru giderken, ekonomideki göstergeleri iyi tutmak için bir sürü müdahalelerde bulunuyorlar. Ama çarşıya, pazara baskı yaparak, soğan depolarını basarak ekonomi düzeltilemez, enflasyon düşürülemez. Esnaf kan ağlıyor.”

AKP-MHP DIŞINDAKİ PARTİLER

Muhalefetin iş birliği arayışları ile ittifak meselesini de değerlendiren Bekaroğlu şunları söyledi: “Bu tip seçimlerde yani kazanabilecek iki adayın öne çıktığı seçimlerde, seçmen zaten sandıkta ittifakını yapıyor. Ya sevdiği adaya yani kendi partisinden olmasa bile kendine daha yakın bulduğu adayın yanında yer alıyor ya da sevmediğinin karşısındaki adayı destekliyor. Genel Başkan, İyi Parti, Saadet Partisi ve Ahmet Türk ile görüştü. Bu görüşmeler iyi niyet görüşmeleridir, bu görüşmelerden resmi bir ittifak çıkmamıştır. Buna gerek de yoktur. Bu görüşmelerde seçmene şu mesaj veriliyor; AK Parti ve MHP dışındaki partiler birlikte hareket etmeli. Doğru olan da budur. Benim siyasetçi olarak tespitim, AK Parti-MHP dışındaki partilerin seçmenleri sandıkta birlikte hareket edecekler.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump ve USMCA: Serbest ticaretten göçmenleri gazlamaya

SONRAKİ HABER

İzmir-İstanbul otoyolunun çevreye zararı büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa