01 Aralık 2018 10:33

MHP’li vekil boşanma haberlerini bu sefer de RTÜK’e şikayet etti

MHP Milletvekili Sefer Aycan, medyada yer alan boşanma haberlerini ‘özendirici’ olduğu iddiasıyla RTÜK’e şikayet etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

MHP Maraş Milletvekili Sefer Aycan, medyada yer alan boşanma haberlerini ‘özendirici’ bularak Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet etti. Aycan konuyu önceki gün de meclis gündemine taşımış, boşanma hakkını ‘kötü bir hak’ olarak niteleyerek “Boşanma bir haktır ama kötü bir haktır, reklamı yapılacak tarafı yoktur” demişti.

Toplumun gözü önünde bulunan kişilerle ilgili boşanma haberlerinin güzel bir olay gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu söyleyen Aycan, bu haberlerin aile kurumuna ciddi zarar verdiği ve boşanmaları özendirdiği öne sürdü.

AA’nın haberine göre Aycan, aile kurulması teşvik edilirken aksine boşanmaların hızla arttığının gözlendiğini söyleyerek, evlenme sayısının TÜİK verilerine göre yüzde 4,2 azaldığı, boşanma sayısının ise yüzde 1,8 artarak 2017'de 128 bin 400'e ulaştığını, bu durumun başlı başına ‘vahim’ bir tablo olduğunu iddia etti.

Aycan, “Elbette aile olmayı ortadan kaldıran birlikte yaşamayı imkansız hale getiren durumlar karşısında yapılacaklar kısıtlıdır. Fakat bu boşanmaların hızlarının nedenleri, hatta önemli bir kısmının nedenleri, aslında boşanmaları, aile birliğini bozmayı gerektirmeyecek, telafi edilebilecek veya düzeltilebilecek konulardır” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk İstismarına Karşı Mücadele Çalıştayı başladı: Önleme ve koruma

SONRAKİ HABER

İstanbul ve Adana’da hasta tutuklular için çağrı: Serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...