01 Aralık 2018 08:22

Emeklilikte yaşa takılanlardan tabutlu eylem

Düzce'de kendilerini Emeklilikte Yaşa Takılanlar mağdurları olarak adlandıran bir grup, 'Mezarda emekli olmak istemiyoruz' yazan tabutla eylem yaptı.

Fotoğraf: Tezcan Solmaz/DHA

Paylaş

Düzce'de sosyal medya üzerinden yapılan çağrı ile bir araya gelen ve kendilerini Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları olarak isimlendiren bir grup, mezarda emekli olmak istemediklerini belirterek tabutlu eylem yaptı.

DHA'dan Tezcan Solmaz'ın haberine göre, EYT mağdurları üzerine 'Mezarda emekli olmak istemiyoruz' yazısı koydukları tabutla bir banka şubesi önüne gelerek temsili olarak emekli olmadan hayatını kaybeden bir kişinin emekli maaşını çekti. Seçimlerde kendilerinin sorunlarını dile getiren siyasilere destek vereceklerini belirterek yanlarında temsili bir seçim sandığı da taşıyan grup adına konuşan Mehmet Ali Çelik, "Emekli olmak ve yasal haklarımızı istiyoruz. Bizler yaşa takılanlar olarak emekli olmak istiyoruz" dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; "Ülke genelinde bizler hakkında yanlış ithamlara rastlıyoruz. Bizlerin genç yaşta emekli olmak istediğini düşünen arkadaşlar var. Bizler yıllardır bu ülkenin toprağına, havasına, suyuna, sanayisine hizmet eden işçileriz, memurlarız, çiftçileriz. Bizler bugüne kadar yasa çerçevesinde elimizden alınan haklarımızı geri istiyoruz. SSK primi ödemediğimiz zaman sağlık hizmetlerinden faydalanamıyoruz. Yaşımız 50-55'e geldiği zaman fabrikalarda iş bulamıyoruz. Diyoruz ki bizleri yasal haklardan faydalandırın, bizler çalışmadığımız zaman sağlık primi ödemekten kurtarın. Çalışan arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarına el koymaktan vazgeçin. Bizler sosyal güvenlik yasasında reform yapılmasını ve bizlere gerekli önemin verilmesini işitiyoruz." (HABERMERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hava sıcaklıkları artacak, yağışlar devam edecek

SONRAKİ HABER

MHP 50 belediye başkan adayını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...