01 Aralık 2018 05:23

Savcılıktan Matiz'e yanıt: 15 Temmuz sonrası vatandaş şüphelenebilir

Mabel Matiz, klibinde 1 dolar kullandığı için kendisini suçlayan kişiyi savcılığa şikayet etti. Savcılık, '15 Temmuz travması sonrası olabilir' dedi.

Youtube'da yer alan 'Ya bu işler ne' klibinden ekran görüntüsü

Paylaş

Mabel Matiz, klibinde 1 dolar kullandığı için kendisini ‘FETÖ’ye destek vermekle' suçlayan kişiyi savcılığa şikayet etti. Ancak savcılık “15 Temmuz travması sonrası klibi izleyenler, FETÖ’yle ilgili bir bağlantı kurabilir” cevabını verdi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bir vatandaş, 'Ya Bu İşler Ne' şarkısının klibinde ‘FETÖ'nün simgelerinden olduğu iddia edilen 1 doları kullandığı için Mabel Matiz'i savcılığa şikayet etti. Bunun üzerine Matiz hakkında soruşturma başlatıldı.

Matiz, suçlamayı reddederken savcılık soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdi. Ardından Matiz, kendisini ihbar eden kişiden şikayetçi oldu. 

Sabah’tan Dilek Yaman’ın haberine göre; savcılık, takipsizlik kararı verdi.

'TOPLUMSAL TRAVMA'

Savcılığın kararında şu ifadeler yer aldı: "15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaşanan toplumsal travma sonrası bu klibi izleyen bir vatandaşın; klibi çekenlerin veya sanatçının, hain FETÖ ve darbe girişimiyle bağlantılı olabileceği şüphesini yaşaması, görünür bir gerçektir. Matiz hakkındaki soruşturma, delil yetersizliği gerekçesiyle kapanmış ve Matiz'in üzerine atılı suçu işlemediğinin sabit olduğuna dair yargısal bir kanaatin olmadığı anlaşılmıştır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güvenlik kamerası görüntüsü paylaşanlara soruşturma açılacak

SONRAKİ HABER

Haluk Levent'ten haklarını arayan Makro Market işçileriyle dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa