27 Kasım 2018 13:50

Yunanistan’da işçi ve emekçiler genel greve çıkıyor

Yunanistan’da ‘grevdeyiz, mücadeledeyiz, hakkımızı arıyoruz’ sloganıyla genel greve gidiliyor.

Fotoğraf: PAME

Paylaş

Yunanistan’da Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) ile bir araya gelen sendikalar, federasyonlar ve bölgesel sendika merkezleri, 28 Kasım'da 24 saatlik greve gidecek.

Yunanistan’da kemer sıkma politikalarını ve hükümetin ekonomi programını protesto eden sendikalar “grevdeyiz, mücadeledeyiz - hakkımızı arıyoruz” sloganıyla greve çıkıyor. Sendikalar, hükümetten vergi politikasını durdurmasını, 751 avro asgari ücreti kabul etmesini, toplu sözleşmelere saygı duymasını, herkese iş hakkı tanımasını, sosyal güvenlik sistemini geliştirmesini ve emekli maaşlarına dokunmamasını talep ediyor.

Yunan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Atina metrosu, elektrikli demiryolu (ISAP) ve tramvay hatları işçileri, nakliye işçileri greve çıkacak. OASA otobüslerinin işçileri iş durdurmalarını 9:00 - 21:00 saatleri arasında yapacak. Elektrikli otobüslerse 24 saat boyunca çalışmayacak. PNO denizciler sendikası da genel grev kapsamında tüm yolcu vapurlarını demirleyecek.

İşçi sendikalarının yarınki 24 saatlik genel grev nedeniyle gazeteciler, ülkenin en büyük gazeteci sendikası ESIEA'nın çağrısıyla greve çıktı. Yunanistan'da 24 saat boyunca televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayınlanmayacak, yarın gazeteler yayınlanmayacak.

GAZETELER YARIN ÇIKMAYACAK

Yunanistan genelinde gazeteciler, yerel saatle yarın sabah 6:00'dan itibaren 24 saatlik bir greve girecek. Yunanistan'da 24 saat boyunca televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayınlanmayacak, gazeteler çıkmayacak. (Atina/DHA)

(Atina/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kreş öğretmenine çocuğa şiddet uygulamaktan 'para' ve 'kınama' cezası

SONRAKİ HABER

Siverek’te kamyonet devrildi, 6 belediye işçisi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...