25 Kasım 2018 17:27

Flormar işçileri Bursa'da kadınlarla buluştu

Bursa KESK Kadın Meclisi, Gebze'deki Flormar fabrikasından atılan ve işe geri dönmek için direnişlerini sürdüren işçilerle bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa KESK Kadın Meclisi, sendika binasında direnişteki Flormar işçileriyle buluştu.

Bursa KESK Kadın Meclisi adına açılış konuşmasında konuşan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Berna Yeşiltepe; “25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma günün tarihinden bahsederek, günümüzde kadınların sosyal ve çalışma yaşamında yaşadıkları sorunlardan bahsetti.

Flormar işçileri adına konuşan Nurhan Güler: ‘İş görüşmelerinde fabrikanın seçici davrandığını, nişanlı arkadaşlarımız görüşmeye alınmazdı. Bununla beraber işe alınan işçilerin iki yıl boyunca çocuk sahibi olmaması istenirdi. Biz bu şartlarda işe başladık 19 yaşımda girdim bu fabrikaya ve 14 yılımı verdim. Zaman içinde fabrika gelişti. Zor şartlarda gece gündüz demeden çalışarak fabrikayı bugünlere getirdik fakat karşılığını alamadık. İş yerimiz büyüsün bizde bu büyümeden payımızı alırız diye düşündük ama karşılığını alamadık” dedi.

DAYANIŞMA BİZE GÜÇ VERİYOR

Ocak ayı itibariyle sendikalaştıklarını söyleyen Güler: ‘Sendikalaşmamız patron tarafından duyulunca ilk olarak 12 arkadaşımız çeşitli nedenlerle işten atıldı. Daha sonra çoğunluğu yakaladık ve Nisan başında çoğunluk yetkisi geldi. Bizlere bu işten faz geçin bu işi aramızda çözelim aramıza üçüncü kişileri dahil etmeyin denildi. Fakat biz kararımızdan vazgeçmedik ve üyelik işlemlerimizi devam ettirdik. Patron buna karşı birçok arkadaşımızı işten attı ve içerdeki arkadaşlarla bağımızı koparmak için fabrika önüne brandalar çekti. Servisleri içeriye aldı ama bu uygulaması boşa çıktı. Biz içerdeki arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Bu süreçte bize Türkiye’nin her yerinden destek ziyaretleri geldi. Yurt dışından destek mesajları geldi. Bu dayanışma bize güç veriyor. biz mücadelemizde kararlıyız sonuna kadar direneceğiz” dedi.(Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti

SONRAKİ HABER

Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul'da bazı vapur seferleri iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...