22 Kasım 2018 07:38

Jet Sosyete'de Ahmet Kural'a gönderme içeren kadına şiddet eleştirisi

Şiddet sahnesi çekimlerinde Ahmet Kural'ın 'Vurmadım, itiş kakış oldu' sözüne gönderme yapıldı, 'Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız' denildi.

TV8'de yayınlanan Jet Sosyete dizisinden ekran görüntüsü.

Paylaş

Dün yayınlanan Jet Sosyete dizisinin ‘kadına şiddet' sahnesinde Sıla'ya şiddet uygulayan Ahmet Kural'a gönderme yapıldı.

Gülse Birsel'in senaristliğini yaptığı ve başrolünü oynadığı dizinin bölümünde başka bir dizi çekimi canlandırıldı. Gülse Birsel’in canlandırdığı Gizem karakteri rol gereği şiddete uğradı. Çekim sırasında kendisine atılan tokata karşılık veren Gizem’in tepkisi, geçtiğimiz günlerde Sıla’ya şiddet uygulayan oyuncu Ahmet Kural’ı hatırlattı.

‘İTİŞ KAKIŞ OLUNCA ŞİDDET OLMUYOR MU?​’

Gizem, tokat atan oyuncuya tokatla karşılık verdi, diğer oyuncu "Bu kadın biraz ezik olduğu için..." diyerek rol gereği tokat atmaması gerektiğini söyledi. Gizem ise, "Zaten ezik olduğu için sadece tokat attım, yoksa benim kocam bana tokat atacak, ben onun ağzını burnunu kırarım" dedi. Bunun üzerine dizideki yönetmen sahneyi ‘itiş kakış’a çevirdi. Gizem karakteri ise, "Yani karışıklı itiş kakış diyorsunuz yani, o zaman şiddet olmuyor öyle mi? Ne güzel kafalar sizin kafalar yemin ediyorum" şeklinde karşılık verdi. Bu sözler Sıla'ya uyguladığı şiddet ile gündeme oturan Ahmet Kural’ın "Vurmadım, itiş kakış oldu" açıklamasını hatırlattı.

‘DÜŞMEYEN DİK DURAN KADINLARA HEPİNİZİ ALIŞTIRACAĞIZ’

İtişme sahnesinde düşmesi gereken Gizem karakteri bu defa "Yıkılmadım ayaktayım. Ne hakla itiyor beni. Biz bu adamlara maço değil psikopat diyoruz. Neden başrolleri böyle manyak manyak yazıyorsunuz. Neden böyle adam oluyor bunlar. Kusura bakmayın düşmem. Düşmeyeceğim hatta gidip bu adamı polise şikayet edecek, mahkemelerde sürüm sürüm süründürecek. Senaryoyu lütfen o şekilde değiştirin. Düşmeyen dik duran kadınlara hepiniz teker teker alıştıracağız!" dedi.

Bu sahneler dizinin Twitter hesabından yayından önce paylaşıldı, binlerce paylaşım ve beğeni topladı. Sosyal medya kullanıcıları hem gün boyu hem de dizinin yayın saatlerinde kadına yönelik şiddeti net biçimde eleştiren ve mücadele aşılayan bu sahneyi konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kelaynakların 'tehlike' kategorisi 1 derece düşürüldü

SONRAKİ HABER

MHP aday belirleme süreci için müfettiş görevlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...