21 Kasım 2018 16:32

115 ‘hamile çocuk’ davasında tanık dinlendi

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 115 hamile çocuğun gizlenmesi davasında Sosyal Hizmetler Uzmanı tanık olarak dinlendi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2017 yılında yaşları 18’in altında 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasına ve durumun adli birimlere bildirilmemesine ilişkin Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D’nin yargılandığı davada, olayı savcılığa bildiren Sosyal Hizmetler Uzmanı İclal Nergiz, tanık olarak dinlendi.

115 çocuk hakkında herhangi bir işlem yapılmamış olduğunu tespit ederek durumu Başhekim Yardımcısı A.A’ ya bildirdiğini anlatan tanık İclal Nergiz, “Sanık A.A. ‘Bu işleri hallediyoruz, siz kendi işlerinize bakın’ dedi. 2 aylık yasal süre dolduğu için cevap gelmediğinden dolayı ben de dilekçe yazarak düzenlemiş olduğum tutanağa ilişkin cevap verilmesini talep ettim. Ancak yazılar gelmedi. Eksikliklerin giderilmemesi üzerine ben de cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundum” dedi. Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 2. duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Dava, 2019 yılının şubat ayına ertelendi.

İDDİANAMEDE HAPİS TALEBİ 

Hazırlanan iddianamede Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal  Hizmetler Biriminden Sorumlu Başhekim Yardımcısı A.A. ile Sosyal Hizmetler Uzmanı N.D. ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alıyor. N.D’nin yerine Sosyal Hizmetler Uzmanı İclal Nergiz’in görevlendirildiği, İclal Nergiz’in  görev yaptığı dönemde kendisine gönderilen çocuk gebelerin önceden de sosyal hizmetler birimine gelmesine rağmen haklarında görüşme raporu düzenlenmediğini  fark ettiği belirtiliyor. 

Nergiz yaptığı incelemede 1 Ocak 2017 ve 24 Mayıs 2017 tarihleri arasında çocuk gebe hakkında görüşme raporu düzenlenmediğini ve yetkili makamlara suç duyurusunda bulunulmadığının tespit ettiği ifade edilen iddianamede İclal Nergiz’in bu durumu  tutanak tuttuğu ve hastane yönetimine gönderdiği, bir suretini de Sosyal Hizmetler  Biriminden Sorumlu Başhekim Yardımcısı şüpheli A.A’ya verdiği belirtiliyor. İddianamede, kendisine cevap verilmemesi üzerine İclal Negiz’in Başhekim Yardımcısı A.A’nın yanına gittiği, kendisine çocuk gebelerle ilgili herhangi bir belge ve bilgi verilmemesi üzerine suç duyurusunda bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede şüpheli A.A. ile N.D’nin “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçundan 7 ay 15 günden 3 yıl 6 aya kadar hapisleri talep ediliyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TARİŞ direnişi 15. günü geride bıraktı

SONRAKİ HABER

Krizde önce kadınlar işsiz kalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...